Skip to main content

Kraljica sevdaha Hanka Paldum priprema novi koncertni spektakl u Hrvatskoj – 15. jula nastupa u Gradini!

Najveća bosanskohercegovačka pjevačka zvijezda, kraljica sevdaha Hanka Paldum odžat će 15. jula veliki koncert u Gradini, kraj Virovitice, povodom Dana Općine Gradina.

Koliko često treba vježbati ?

Koncert pod nazivom „Gradinska večer tambure i sevdaha“ održat će se 15. jula na glavnom gradskom trgu, s početkom u 21 h, a koncert koji je besplatan za građane, održat će se pod pokroviteljstvom  tvrtke GUMIX Elastor iz Gradine, koja slavi  30 godina uspješnog rada.

15. jula
Hanka 15. jula nastupa u Gradini / Hrvatska

Te večeri, Hanka će kao jedna od najeminentnijih interpretatora bosanske sevdalinke predstaviti svo bogatstvo izvorne bosanske pjesme, a zapjevat će i svoje velike hitove. Tradiciju tamburaške pjesme predstavit će poznati hrvatski kantautor Miroslav Škoro koji će te večeri podijeliti scenu s Hankom te će uz svoj tamburaški orkestar zapjevati svoje najljepše pjesme.

15. jula
Hanka 15. jula nastupa u Gradini / Hrvatska

„Čast mi je da ću uveličati proslavu Dana Općine Gradina i predstaviti našu sevdalinku, najveće kulturnoumjetničko bogatstvo Bosne i Hercegovine u punom sjaju!“ istaknula je pred predstojeći koncert Hanka Paldum, koja ovim koncertom nastavlja tradiciju sjajnih koncerata u Slavoniji, a upravo je u tom dijelu Hrvatske Hanka već dugo jedna od najtraženijih pjevačica.

Dakako, Hankini fanovi neće ostati zakinuti ni za sve one lijepe bezvremenske pjesme i Hankine najveće hitove poput pjesama “Što svaka žena sanja”, “Zlatne žice”, “Ja te pjesmom zovem”, “Crne kose”, “Ali pamtim još”, “Zelene oči”, “Ja te volim”, „Voljela sam voljela“, „Avlije, avlije“ i brojne druge hitove.

Nakon koncerta u Gradini, Hanku očekuje povratak u Sarajevo, gdje će se intenzivno pripremati za ljetne koncerte u Bosni i Hercegovini i regiji.