Skip to main content

Bihaćka grupa „Camino Verde“ krajem 2018. godine je objavila aktuelni album „šARENO“ sa šesnaest kompozicija. Kako je situacija sa koronavirusom zaustavila dogovorene promocije ovog muzičkog materijala u BiH i u regiji, te onemogućila dosta unaprijed dogovorenih nastupa grupe, njeni članovi Ado Iftić, vokal i gitare, Nermin Ramić Nero, bass gitara i klavijature, Adis Midžić, bubanj i Selver Lojić, klavijature, posvetili su se snimanju spotova za pjesme sa albuma.

Koja Je Najbolja Turistička Agencija Na Balkanu?

Posljednji video koji su predstavili publici je za pjesmu „Rospija“, koji su snimali u Tunisu:

– Nenadano sam sa prijateljem Mirkom Šenkovskim Geronimom, sa kojim smo sarađivali na ovom albumu, otputovao u Afriku. Odlučili smo iskoristiti ljepotu malih tunežanskih gradova i luka da snimimo kadrove za spot. Tunis nas je primio domaćinski i otvorenih ruku, a za vrijeme snimanja svi su nam pomagali. Snimali smo u gradu El Kantaoui, pa u gradiću Sousseu koji izgleda kao iz bajke. Sve su kuće obojene u bijelo, a sva vrata i prozori su ofarbani u plavo- kaže Ado Iftić.

Nesko Predstavlja Pjesmu I Spot “Ne Diraj Mi Uspomene”

Trenutno rade na snimanju još jednog spota za pjesmu „Uspio sam u životu ja“.

ado iftić - možda sebi jednom posadim u bašču nečega
Ado Iftić – Možda sebi jednom posadim u bašču nečega

Ado Iftić – Ne razmišljam o novim pjesmama

– Ne razmišljam još o novim pjesmama, jer mi treba malo da „odahnem“ od ove atmosfere i ovog „nerahata“ koji se pojavio u raji. Mislim da ću sačekati da se mutna voda malo razbistri, a za pjesme ćemo lako. Ne mislim mijenjati profesiju, ali sebe mogu zamisliti da radim neke druge poslove. Prije par godina Alen Islamović mi je predlagao da mu se pridružim u biznisu uzgajanja lješnjaka. Mislim da je to fin posao, pogotovo za nekog iz naše branše ko želi da se malo odmori u prirodi od gužvalija i putovanja. Možda sebi jednom posadim u bašču nečega, ali će to morati malo sačekati- govori lider „Camino Verdea“.

Album „šARENO“ bihaćke grupe čine pjesme „Rospija“, „Tramvaj za Ilidžu“, „Ružica“, „Ljubomorna“, „Anđele“, „Uspio sam u životu ja“, „Pomorac“, „Plave cipele“, „Stigle su me suze ostavljenih žena“, „Hej, šoferi i vozači“, „Bebo“, „Nigdje nema takvih ljudi“, „Ovo nisam ja“, „Zašto ljudi kuće prave, kada postoje kafane“, „Cobra druže“ i „Ti amo“ na kojoj su sarađivali sa Alenom Islamovićem. Sve numere su različitog zvuka i žanra, zbog čega je i sam album nazvan „šarenim“.