Skip to main content

Aida Husanović na ovoj pjesmi sarađivala je sa hitmejkerom Mirko Šenkovski Geronimo.

Aida Husanović inače živi i radi u Njemačkoj danas je za ovu pjesmu publici predstavila i videozapis koji je snimljen u Sarajevu.

Ljeto u Tuzlanskom Kantonu: 10 destinacija za posjetiti

Geronimo je u bogatoj karijeri napisao hitove “Čardak”, “Lavanda”, “Romanija”, “Sofra”, “Što svaka žena sanja”, “Lijepa je”, “Taman je”, “Grade moj”, “Ja bez tebe ne mogu da živim”… Šenkovski vjeruje da će “Balkanske zore” naći put do ljubitelja narodne muzike i da će se pjevati širom Balkana i Evrope.

aida husanović
Aida Husanović predstavila "Balkanske zore" (V1DEO)

Za snimanje spota su bili zaduženi Adnan Kadić i Samir Geko, a kadrovi su nastajali na Ilidži, Vrelu Bosne, u Avaz Twist Toweru…

aida husanović
Aida Husanović predstavila "Balkanske zore" (V1DEO)

Biram saradnike i ne želim po svaku cijenu da snimam nove pjesme. Svaka nova pjesma je korak dalje u karijeri koju gradim isključivo na kvalitetu. Geronimo je već godinama jedan od najtraženijih autora. Sarađivati sa autorom koji je pisao hitove za Halida Bešlića, Enesa Begovića, Hanku Paldum je želja svakog pjevača. Meni se ta želja ostvarila i nadam se da je ovo početak uspješne saradnje koja će se nastaviti i narednih godina.

U Njemačkoj je dosta ljudi sa Balkana. Svi se zajedno družimo i feštamo i sigurna sam da će “Balkanske zore” naći put do ljubitelja narodne muzike sa prostora cijele bivše Jugoslavije. Posebno mi je drago da smo dio kadrova snimali na Vrelu Bosne, koje se nalazi u blizini pozornice na Ilidži, gdje se decenijama održavao poznati festival narodne muzike – kaže Aida Husanović.