Skip to main content

Aleksandar Josifovski i Belma Huseinefendić nedavno su na Ohridskom festivalu predstavili verziju pjesme „Voli me ko sebe“ na makedonskom jeziku, danas je izašao i spot za pjesmu na našem jeziku.

Aleksandar Josifovski ističe kako je zapravo došlo do ove saradnje:

Ljeto u Tuzlanskom Kantonu: 10 destinacija za posjetiti

 „Kada mi je Goran Šarac rekao da bi trebali naći neku djevojku koja bi svoj dio mogla otpjevati onako kako smo zamislili, odmah sam pozvao Belmu, jer ta njena energija koju ona posjeduje je nešto što se ne viđa svaki dan. Nisam puno razmišljao o tom potezu, jer kada sam Belmu prvi put upoznao, znao sam da ta njena energija meni odgovara. Jednostavno je ona neko ko kako živi tako i pjeva“ rekao je Aleksandar Josifovski.

Belma Huseinefendić ističe kako je poziv na saradnju odmah prihvatila

aleksandar i belma
Aleksandar Josifovski i Belma Huseinefendić predstavili spot za pjesmu „Voli me ko sebe“

„Saradnja sa Aleksandrom je nekako slučajno se ispostavila, jednog dana u julu me je samo nazvao i pitao “Hej, želiš li radiiti pjesmu sa mnom?“ .Bez razmišljanja sam pristala i nekako mi je bila čast. Baš u Ohridu kada sam bila rekao mi je da je baš baš želio da radi pjesmu, srce mi je bilo puno.“ Ističe Belma.

Iako su svoje dionice snimali odvojeno, Aleksandar u Makedoniji, a Belma u BiH, oboje tvrde kako su imali osjećaj da su sve vrijeme bili zajedno u studiju i da se energija u stvaranju ove pjesme jednostavno poklopila.

„Kad sam je prvi put još čula, bila mi je pre presimpatična i nekako u našem tom fazonu, odmah smo krenuli da radimo poslije moje pauze. Rekla bi da se poprilično pronalazim u pjesmi i mnogo mi je drag tekst, sve me to podsjeća na neke uzbudljive i sretne situacije“

aleksandar i belma
Aleksandar Josifovski i Belma Huseinefendić predstavili spot za pjesmu „Voli me ko sebe“

Spot za pjesmu „Voli me ko sebe“ sniman je u Ohridu i Skoplju u režiji Kristijana Ljusheva,- Shpanec Production. Muziku za pjesmu potpisuje Goran Šarac, za tekst je bio zadužen  Ognen Nedelkovski, dok je aranžman i mix i master uradio Aleksandar Valenčić.  Pjesma je na nedavno održanom Ohrid festivalu osvojla čak dvije nagrade,  i to prvu nagradu pressa odnosno nagradu novinara, i drugu nagradu žirija.

Oboje se nadaju kako će publika osjetiti tu energiju koju su oni imali dok su snimali i stvarali ovaj hit.