Skip to main content

Aleksandra Radović – Sve je spremno za početak mini-turneje jedne od najpopularnijih pop pjevačica regije

Aleksandra Radović će u pratnji svog benda održati koncert u Mostaru, u četvrtak, 26.05. u H.D. Hercega Stjepana Kosače, a dan kasnije, u petak, 27.05. u Sarajevu, u Bosanskom kulturnom centru.

Najbolji telefoni do 200 evra

Za predstojeći koncert u Mostaru, u prodaji preostao još samo ograničen broj ulaznica, a mogu se kupiti na blagajni Kosače i u sustavu kupikartu.ba!

Aleksandra Radović se u Kosaču, pred mostarsku publiku vraća nakon četiri godine, a njeni svi koncerti u srcu Hercegovine bili su uvijek rasprodani, pa se očekuje da će se i za predstojeći koncert tražiti karta više.

„Prošlo je dosta vremena od našeg prošlog susreta i ja se veoma radujem našem novom druženju“, naglasila je ususret prvom koncertu u Mostaru Aleksandra Radović koja će nastupiti pred svojim brojnim fanovima za nešto manje od tjedan dana.  Poznata po koncertima nabijenim emocijama, Aleksandra je dodala i što publika može očekivati i doživjeti na koncertima u Mostaru i Sarajevu:

„Zapjevat ću vam pjesme sa svih mojih albuma, pažljivo odabrane i po mom osobnom izboru, stare hitove i one najnovije s albuma ‘Predvorje života’ i garantiram vam dobru svirku, sjajno raspoloženje i vrhunsku atmosferu!“

aleksandra radović
Aleksandra Radović

Uz svu raskoš i snagu Aleksandrinog vokala, publika će moći uživati i u muziciranju ponajboljih muzičara koji čine njen bend.

Uvijek vjerna svojem muzičkom izričaju i vrhunskoj muzičkoj produkciji, Aleksandra Radović s pravom uživa status istinske pop dive regionalne muzičke scene kojom suvereno vlada već preko 20 godina.

Svojim petim i aktualnim studijskim albumom pod nazivom “Predvorje života” ponovno tematizira ljubav, svoju vječnu inspiraciju, a neke od pjesama poput velikog hita „Gde ćeš ovu noć“ je i sama napisala.

„Album ‘Predvorje života’  album je, koji je kao i svi moji prethodni albumi, ponajviše vezan za ljubav. Vjerujem da svi mi često preispitujemo sebe i pokušavamo shvatiti suštinu ljubavi i uopće odnosa u ljubavi, tako da i moje nove pjesme koje je publika jako zavoljela prenose razmišljanja na tu temu.

Što su dobre i prave, a što loše i pogrešne stvari, gdje smo, možda, pogriješili, što smo ispravno napravili, za čim žalimo, a šta nas usrećuje. Pjesme s aktualnog albuma su zapravo glasna preispitivanja u kojima svatko može pronaći djelić sebe i svoje ljubavne priče“, pojasnila je Aleksandra Radović.

Svim Aleksandrinim fanovima iz Bosne i Hercegovine preostaje još samo da odbrojavaju dane do koncerata u Mostaru i Sarajevu i da požure po svoju ulaznicu za  koncerte koje svi s nestrpljenjem očekujemo!

Aleksandra Radović – Čuvam te

Vešto skrivam tvoj lik
Od ljudi pomalo zlih
K’o trn u oku
Sreća je za njih

Nije mi teško jer znam
Sa tvog su mi lica dar
Suze i smeh za dušu
Su lek, oduvek

Prste sklopim u dlan
Pred novi dan
Željo jedina dobro znaj
Dobro znaj da

Čuvam te, ne dam
Nikom da te dira
Na dlanu si
Moja tajna urezana

Čuvam te, gde god
Krenem imam te
Na dlanu si ti moja
Linija zivota, ljubavi

Čuvam te, ne dam
Nikom da te dira
Na dlanu si
Moja tajna urezana

Dobro znaj da

Čuvam te, ne dam
Nikom da te dira
Na dlanu si
Moja tajna urezana

Aleksandra Radović – Još danas

Stojimo tu ko prevareni
na zgarištu ljubavi
suze i smeh što delili smo
ti bacaš u pepeo

Svemu je kraj sada vidim i znam
nisam ti potrebna
svemu je kraj
al’ pomozi mi sad
bar da dočekam novi dan

Još danas ti tražim da ostaneš
sutra mi ne trebaš
u ime te ljubavi
koju smo delili nekada

Još danas ti tražim da ostaneš
sutra mi ne trebaš
u ime te ljubavi
koju smo delili nekada