Skip to main content

Alen Hrbinić nakon velike pauze zbog koronavirusa u augustu će održati nekoliko nastupa u BiH. Naš pjevač koji radi i živi u Njemačkoj krajem jula dolazi u glavni grad BiH, a nakon proba sa njegovim bendom družit će se sa publikom u Sarajevu, Banjoj Luci i još nekoliko gradova.

Koliko često treba vježbati ?

– Koronavirus je napravio veliku štetu muzičkoj sceni i trebat će dugo vremena da se vratimo na nivo prije pandemije. Ljudi se polako vraćaju muzici, ali treba vremena da se sve vrati u normalu. Jedva čekam svirke. Puno je vremena prošlo i želim da energiju i emocije podijelim sa publikom. Imam pozive za nastupe u Hrvatskoj, ali još nisam dogovorio termine – kaže Alen Hrbinić.

Alen snima spotove u Crnoj Gori

Naš pjevač nastavit će sa snimanjem spotova za pjesme, a sa rediteljem Dejanom Niševićem radit će na Crnogorskom primorju.

alen uskoro novi spotovi
Alen uskoro novi spotovi

– Našli smo nekoliko odličnih lokacija za snimanje. U planu je da snimimo spotove za pjesme „Ja te mijenjao ne bih“ i „Čuvam vas“ za koje sam radio tekst i muziku. Sa ova dva videozapisa kompletirali bi album „Furam“, koji će se, nadam se, do kraja godine pojaviti na tržištu u Hrvatskoj – kaže Hrbinić.