Skip to main content

Alen Hrbinić nastavlja vrijedno raditi sa svojim saradnicima. Uskoro će snimiti spot za pjesmu „Ja te mijenjao ne bih“, koju je radio u saradnji sa Murisom Hubjerom. 

Koja Je Najbolja Turistička Agencija Na Balkanu?

– I ovaj spot ću snimati u Njemačkoj. Reditelj Dejan Nišević i ja smo našli nekoliko atraktivnih i prelijepih lokacija. Nišević je radio i spot za moju pjesmu „Još si uzdah moj“ koji mi se mnogo sviđa, kao i mojim kolegama i publici. Zbog toga sam odlučio da ne mijenjam tim koji pobjeđuje – kaže Alen Hrbinić.

Alen Hrbinić snima spot sa Žerom

U svom studiju završio je i pet pjesama za naredni album.

žera i alen hrbinić
Žera i Alen Hrbinić

– Dvije pjesme potpisuje odlični Dino Muharemović. U ekipi su Dado Marinković, Darija Hodnik i Vernes Ljuštaku, koji je uradio aranžman za jednu pjesmu. Zbog situacije sa koronavirusom ponovo smo prolongirali snimanje spota sa Draženom Žerićem Žerom. Taj videozapis trebao bi konačno biti snimljen u julu, a potom bi ovu zajedničku pjesmu trebali predstaviti na CMC festivalu u septembru. Takav je plan, ali ništa više nije sigurno – govori Alen.

Već duži niz godina Hrbinić živi i radi u Munchenu i nada se da će Oktoberfest ove godine ipak biti održan.

– Sve je još neizvjesno. Niko nije siguran da li će Oktoberfest biti održan i u kojem obliku. Ima nekoliko ideja, ali još ništa nije konačno. Ako i bude održan, bit će uz stroge mjere i distancu među posjetiocima. Kao i sve muzičare, raduje me vijest da je održan koncert u Španiji gdje je bilo 5.000 posjetilaca. Muzičari su više od 14 mjeseci onemogućeni da nastupaju, a od muzike i nastupa zarađuju i hrane svoje porodice. Nadamo se da će se situacija postepeno normalizirati. Kao i sve kolege jedva čekam da počnem sa svirkama i nastupima – kaže Hrbinić.