Skip to main content

Pjevačica iz Hercegovine Amna Keskin objavila danas je objavila novi spot za pjesmu „Moto“.

Koje Kafane Beograd Su Najpoznatije?

Već na prvo slušanje kao i po samom imenu pjesme može se zaključiti da je pjevačica željela publici pokloniti nešto sasvim drugačije.

amna keskin - nešto drugačije na muzičkom nebu bosne i hercegovine
Amna Keskin – Nešto drugačije na muzičkom nebu Bosne i Hercegovine

– Pjesma „Moto“ je apsolutni etno pun melodijskih motiva iz tradicionalne balkanske muzike i kombinacija neparnih ritmova sviranih na egzotičnim instrumentima. Ovaj muzički žanr je poznat publici, ali se današnji pjevači rijetko odlučuju da snimaju ovakvu vrstu  novokomponovane pjesme, iz prostog razloga što nisu komercijalne – rekla je Amna Keskin.

Amna Keskin – MOTO kao nova “sevdalinka”

Pjesma „Moto“ je snimana u dva studija Long Play i Amadeus, a tekst, muziku i aranžman potpisuje Fadil Buturović.

amna keskin - spot pun simbolike
Amna – Spot pun simbolike

– Na pjesmi su svirali neki od naših najboljih muzičara, kao što su Almir Hukelić, Borjan Milošević, Amar Češljar, Zanin Berbić, Mensura Bajraktarević.. Miks i mastering je djelo Borjana Miloševića. Režiju za spot potpisuje Emir Tucaković, a snimanje i montažu je radio Edis Macić. Na spotu se osim velikog broja statista pojavljuju članovi Amaterskog pozorišta Neretva iz Konjica, kao i članovi Kulturno umjetničkog društva Neretva iz Jablanice. Ovom prilikom od srca se zahvaljujem svima na ukazanoj časti – kazala je Amna.