Skip to main content

Saradnja Armina Muzaferije i Sarajevske filharmonije: 01.marta za Dan nezavisnosti predstavljanje pjesme “Studen vodo”

Za Dan nezavisnosti 1. marta Armin Muzaferija predstavit će svoj najbitniji projekat u dosadašnjoj karijeri. Naime, u saradnji sa Sarajevskom filharmonijom on je snimio pjesmu „Studen vodo“.

Betonske Kanalice Za Odvodnju

Tekst potpisuje Milena Ludajić, muziku Alen Lemešević koji je aranžman uradio zajedno sa Mišom Krpom, Jocom Savićem i Adnanom Mušanovićem. Za videozapis je bila zadužena Gotiva, kostime Janja Stjepanić, dizajn Zaffer by Glamur, a tehnička podrška bila je agencija Produkcija.

armin muzaferija
Armin Muzaferija – Najava

Armin Muzaferija: Posebna mi je čast saradnja sa Sarajevskom filharmonijom

– Posebno zadovoljstvo i čast mi predstavlja što smo na projektu ugostili Sarajevsku filharmoniju. Pjesma „Studen vodo“ je poklon svim stanovnicima ove hiljadugodišnje zemlje. Njen cilj je da probudi ljubav i afirmiše bogatu historiju BiH sa posebnim osvrtom na kraljevsku porodicu i kulturno historijske spomenike naše prelijepe domovine. U sam projekat uključeno je više od 50 ljudi i svako od njih je ugradio dio sebe u pjesmu „Studen vodo“. Sarajevskom filharmonijom dirigirala je odlična Samra Gulamović. Sve će to pratiti odličan spot koji smo, naravno, snimili na lokacijama važnih historijskih spomenika naše domovine – srednjovjekovnom kraljevskom gradu Bobovcu i na tvrđavi u Srebreniku. Dio smo snimili i u sarajevskom Narodnom pozorištu – kaže Armin Muzaferija.

Poklon Za Zaljubljene – Alen Hrbinić I “Još Si Uzdah Moj”