Skip to main content

Armin Muzaferija zajedno sa svojim bendom spreman je za brojne koncerte u julu širom Bosne i Hercegovine. Prvi nastup će imati na bajramskoj svečanosti na Trgu djece Sarajeva u ponedjeljak u 21 sat.

Yard sale-Prodaja namjestaja i bijele tehnike

Na ovoj manifestaciji pored Muzaferije učestvovat će hafiz Aziz Alili, hor Đulistan iz Novog Pazara, Hikmet Hadžiabdić, Ibrahim Bilčević, Abdusamed Šljivar, Zejd Svraka, Ahmed Šadinlija te hor MIZ Sarajevo.

Armin Muzaferija – Brojni koncerti ovoga ljeta

Dan poslije, Muzaferija će održati bajramsku akademiju u sklopu Kalesijskog ljeta na Trgu šehida sa početkom u 20 sati.

armin muzaferija - brojni koncerti ovoga ljeta
Armin Muzaferija – Brojni koncerti ovoga ljeta

Nakon bajramskih nastupa, Muzaferija nastavlja sa turnejom u Bosanskoj Krupi (21. juli), Žepču (22. juli), Blagaju (23. juli), Sanskom Mostu (28. juli) i Gornjem Vakufu (31. juli). 

– Mnogo smo poželjeli druženja sa publikom. Naravno, na koncertima ćemo se pridržavati epidemioloških mjera i preporuka nadležnih, jer nam je zdravlje uvijek na prvom mjestu. Teško je muzičarima i pjevačima naći inspiraciju za rad bez koncerata i publike i mislim da će ovi koncerti biti posebno emotivni – kaže Armin Muzaferija i dodaje da će u augustu nastupati u Stocu, Rogatici, Zvorniku te u Bursi i Istanbulu u Turskoj.