Skip to main content

Armin Muzaferija Dan državnosti svim Bosancima i Hercegovcima je čestitao objavljivanjem videozapisa unplugged verzije pjesme „Studen vodo“, koji je snimio na kraljevskom gradu Bobovcu.

Koliko često treba vježbati ?

Armin Muzaferija na svoj način čestitao Dan državnosti

– Posvećeno najljepšoj zemlji i najboljim ljudima… Domovino, sretan ti Dan državnosti – napisao je Armin Muzaferija u objavi na društvenim mrežama.

armin muzaferija datumi nastupa na usa turneji
Armin Muzaferija datumi nastupa na USA turneji

Pjesmu je snimio u pratnji Alena Lemeševića i Halida Hajdukovića, a za video je bio zadužen Ahmed Smailbegović. Realizaciju projekta omogućio je KUD Bulbul u saradnji sa Udruženjem Sevdah za mlade, a Muzaferija se posebno zahvalio Ministarstvu kulture i sporta Federacije BiH, Ministarstvu kulture i sporta Kantona Sarajevo, Ministarstvu za obrazovanje, nauku, kulturu i sport Zeničko-dobojskog kantona.

– Dan državnosti proslavit ću sa našim ljudima na koncertima u Americi. U sklopu turneje ćemo održati pet koncerata. Prvi je u Des Moinesu (Iowa) 26. novembra, a dan poslije družit ću se sa publikom u Syracuse (New York). U nastavku turneje održat ću koncerte u Portlandu (Oregon) – 3. decembra, Atlanta (Georgia) – 4. decembra i 11. decembra ponovo će pjevati u Des Moinesu – kaže Muzaferija.