Skip to main content

U posljednjem intervjuu koji je legendarni kantautor Đorđe Balašević dao za “Backstage media” iz Makedonije pričao je, između ostalog, i svom braku sa Oliverom Balašević, a otkrio je i snove iz djetinjstva o životnoj profesiji.

Koja Je Najbolja Turistička Agencija Na Balkanu?

“To je jedna burna veza. Jelena, naša srednja ćerka, rekla je: “Ti i mama ste sudbinska veza”. I to je istina. U jednom stihu sam rekao: “Moja ljubavnica, saborac i moj najbolji drug”. To je otprilike to. Napravili smo jednu finu priču i došli smo sad dotle da imamo i unuku, alke u lancu naše ljubavi se sada dodaju, to se širi”, rekao je Đorđe Balašević koji je sa suprugom dobio kćerke Jelenu i Jovanu i sina Aleksu. Kćerka Jovana podarila im je dvije unuke.

olivera i đorđe balašević - ljubavna priča koja je trajala gotovo 42. godine
Olivera i Đorđe Balašević – Ljubavna priča koja je trajala gotovo 42. godine

O kom poslu je Balašević maštao kao dijete?

“Sanjao sam da ću biti fudbaler, nisam imao talenta. Igram fudbal rekreativno, mada više nema ni trenera mojih godina, a ne igrača (smeh), onda se svi čude – koliko dobro igraš. Ali koliko sam igrao fudbal, trebalo je još mnogo bolje da ga igram. Ali to je bilo takvo fudbalsko vreme, svi smo sanjali o tome. Naravno, to je prošlost. Mislio sam neko vreme da ću bit novinar, pisac”, odgovorio je pa dodao da je jedno sigurno- njegova profesija je morala da bude povezana sa riječima, pa bio on književnik, pjesnik, autor bajki za djecu. Eto, imao je malo sluha, pa je postao (i) pjevač, dodao je u svom stilu.

Ana Bekuta Otkrila Ko Je Najviše Nervira U Žiriju Zvezda Granda