Skip to main content

Pjesma „Balkanske zore“ polako ali sigurno nalazi put do ljubitelja narodne muzike.

Koliko je godina za nama, još je više na mom srcu rana ako umrem, umreću za tobom i za mojom rajom sa Balkana refren je kompozicije „Balkanske zore“ koju pjeva Aida Husanović, a potpisuje Mirko Šenkovski Geronimo.

Najplaćeniji IT poslovi TOP 5

Pjevačica koja živi i radi u Njemačkoj zahvalna je za odličnu pjesmu Geronimu, koji je u bogatoj karijeri napisao hitove Čardak”, “Lavanda”, “Romanija”, “Sofra”, “Što svaka žena sanja”, “Lijepa je”, “Taman je”, “Grade moj”, “Ja bez tebe ne mogu da živim”…

– Balkanske zore polako ali sigurno nalaze put do ljubitelja narodne muzike. Već uveliko se pjevaju na proslavama i u restoranima u Njemačkoj gdje živim i radim. I kolege iz Švicarske mi javljajuju da im publika na nastupima traži moju pjesmu. Koliko sam upućena dosta se sluša i u Makedoniji, a dobre reakcije dolaze i iz Bosne, Crne Gore, Slovenije, Srbije… Ništa neće preko noći doći i ovo je početak lijepe saradnje sa Geronimom – kaže Aida Husanović.

balkanske zore
Balkanske zore - Životna priča Aide Husanović (V1DEO)

Aida je porjekom iz muzičke porodice, a svojoj velikoj ljubavi vratila se nakon pauze na nagovor supruga Elvedina.

– On mi je velika podrška kao i cijela porodica. Muzikom sam se počela baviti kao djevojčica sa roditeljima na priredbama, samostalno počinjem nastupati sa 18. Sa 19 godina sam učestvovala na Bihaćkom festivalu. Na estradi se tada nisam potpuno snašla, pa je usledila pauza. Završila sam ekonomski fakultet i radila kao administrator osam godina u Sloveniji. Slijedi preseljenje u Njemačku gdje sam prvo usavršila njemački jezik. Ipak, ljubav prema muzici je prevladala pa sam se vratila na muzičku scenu.

Sa porodicom živim u Heilbronnu i uglavnom nastupam u Njemačkoj, ali je sve više poziva i iz Srbije, Slovenije, Austrije… Zovu me da nastupam i u Bosni što mi je posebno drago. Čekaju me brojni nastupi, ali i snimanje novih pjesama sa Geronimom – kaže na kraju Aida.

Poslušajte i pogledajte “Balkanske zore”