Skip to main content

Riješenje problema odvodnje vode kroz betonske kanalice za poslovne površine je veoma komplikovano pitanje, naravno ako želi da se posao kvalitetno uradi. Mnogo opcija i mnogo načina ugradnje postoji na tržištu međutim za ovako ozbiljan problem potrebno je izabrati pravu opciju kako bi se jednom ugradili ispravan sistem i završili sa ovom brigom.

Pogotovo kada se govori o poslovnim površinama na kojima se konstatno kreću ljudi, automobili ili čak kamioni i radna vozila potrebno je pronaći spoj funckionalnosti i izdržljivosti. Međutim ako se radi o ozbiljnoj firmi koja gleda na svoj ugled i imiđ potrebno je također da se izabere sistem koji je estetski privlačan.

Rješenje za sve probleme

Hauraton  nudi ogroman asortiman raznih kanalica koje su idealne za poslovne povšine od livenog gvožđa, pocinčanog i nehrđajućeg čelika, te plastičnih rešetki koje su otporne na hrđu, a najbolje su betonske kanalice za poslovne površine. Posebno preporučujemo FASERFIX KS kanalicu za odvodnju koja je namijenjena za industrijska područija i veoma prometna poslovna područija, te može da izdrži teret sve do klase F 900. Krasi je visok kvalitet, kvalitetan dizajn, visoka stabilnost i pravljena je od kvalitetnog materijala.

Moramo i izdvojit RECYDIX HICAP F kanalicu za odvodnju vode koja je namijenjena i dizajnirana da se koristi na aerodromima, industrijskim imanjima i kontejnerskim terminalima. Dakle, ako je ova kanalica namijenjena za ova područija možete biti sigurni da može zadovoljiti vaše privatne potrebe. Jednostavno se ugrađuje, veoma je fleksibilna prilikom povezivanja, kao što smo spomenuli veoma je otporna, te se ponosi dugim rokom trajanja.

Za kraj preporučujemo još i kanal sa regoom koji su posebno namijenjeni za da zadovolje vaše visoke estetske standarde. Krasi ih dizajnerski kvalitet, te su namijenjene za postavljanje na površine i fasade sa visokim optičkim zahtjevima, posebno u javnim i komercijalnim područjima.  Raznovrsne rešetke, jedna strana koja je uvijek fiksna garantuje duži rok trajanja, visoka stabilno također doprinosi dugotrajnosti, veoma je funkicionalna što će vam u dužem periodu sačuvati novac i lako se sklapa sa ostalim dijelovima. Betonske kanalice za poslovne površine su odličan odabir za odvodnju vode.

betonske kanalice za poslovne površine
Odvodnjavanje s Hauraton kanalicama

Drenažna riješenja  – Odvodnjavanje

Hauraton također nudi i razna drenažna riješenja – Odvodnjavanje i nudi mnogo proizvoda koji će otkloniti vaš problem sa drenažom.

AQUAFIX separatorij savršen je za objekte kao što su benzinske pumpe, automehaničarske radionice, industrijska postrojenja i razne druge površine koje imaju veoma visoku koncentraciju zagađenih voda odnosno otpada. AQUAFIX efikasno pročišćava zagađenu vodu u skladu sa svim standardima i propisima. Na ovaj način čista voda može da se bez ikakvih problema vrati u prirodni ciklus vode.

DRAINFIX CLEAN sistem sa filterom idealan je za masovna drenažna riješenja – Odvodnjavanje padavinskih voda. Dakle, površinska odvodnja i čišćenje kišnice iz saobraćajnih područija do klase F 900 za logističke centre, parkirališta i industrijske objekte. DRAINFIX CLEAN lako se ugradi, dugo traje i na duži vremenski period vam čak i štedi novac što je naravno uvijek pozitiv.

Zajedno sa DRAINFIX CLEAN –om moramo spomenuti i DRAINFIX TWIN koji radi na sličnom principu kao njegov mlađi brat samo je TWIN model zadužen za ogromne količine kišnice. Poniranje velike količine kišnice u područijima sa malim saobraćajnim opterećenjem, kako u privatnim tako i u javnim površinama je idealno mjesto za instalaciju DRAINFIX TWIN sistema.

Kao što možete vidjeti Hauraton se pobrinuo za sve vaše probleme od pronalaska betonskih kanalica za poslovne površine pa sve do toga da drenažna riješenja – Odvodnjavanje budu sasvim jednostavna i da se obave bez ikakvih problema.