Skip to main content

Grupa ZAR objavila je pjesmu “Bijelo” sa nadolazećeg drugog albuma, u kojoj se prvi put u ulozi pridruženog člana benda pojavljuje Igor Paspalj.

Bijelo” – Ovaj fenomenalni muzičar proglašen je za najboljeg gitaristu svijeta za 2020. godinu po izboru žirija sastavljenog od gitarskih velikana prestižnog američkog mjesečnog magazina “Guitar World”.

Ljeto u Tuzlanskom Kantonu: 10 destinacija za posjetiti

Riječ je o blues – rock numeri “Bijelo” za koju je spot sniman u Bijeljini, u produkciji Invenio Films ekipe. Idejno, “Bijelo” je nastavak spota “Idi svojim putem”, ali se vizuelno potpuno razlikuje od prethodnog video – projekta. Poveznica između ova dva spota, naravno pored članova grupe, je model Tatjana Jokanović.

bijelo - grupa zar
„Bijelo“ novi video spot Grupe ZAR

Nakon što je u prošlom spotu pobjegla sa aukcije, ovog puta ona bježi sa svadbe. I to “cadillacom” iz 1966. godine. Simbolika bijelog – vjenčanica i zar, ovog puta su teret, od kojeg glavna protagonistkinja pokušava pobjeći. Spot je dosta artistički i donosi drugačiju estetiku, od one na koju su članovi grupe ZAR navikli svoju vjernu publiku – kaže Amir Pilav Cvale.

bijelo spot - grupa zar
„Bijelo“ novi video spot Grupe ZAR

ZAR će 26. jula na trgu u Jelahu održati veliki rock koncert, na kojem će nastupiti i “Atomsko sklonište”.

– Siguran sam da će brojni ljubitelji dobre muzike u Tešnju i okolini istinski uživati u ovom višesatnom muzičkom događaju. U goste nam stiže “Atomsko sklonište” predvođeno Brunom Langerom – kaže Pilav.