Skip to main content

“Samo moja stara zna” naziv je nove pjesme grupe “Camino Verde” iz Bihaća, za koju su danas objavili i videozapis.

Destinacije Sa Najboljim Provodom U Srbiji

Uz lidera Adu Iftića trenutnu postavu benda čine Nermin Ramić, Adis Midžić i Selvi Lojić.

Camino Verde – Nova pjesma sa posebnim emocijama

– Naša nova pjesma donosi neku vrstu emocije koju svako nosi u sebi. Ovakve se pjesme pišu “same od sebe”. Možda će neko reći da je stil ovakav ili onakav, ali nisam o tome ni razmišljao. Vokal koji sam otpjevao prvi put je ostao i sve što smo odsvirali bilo je kao saliveno u ovoj pjesmi.

Na snimanjima za spot je sve išlo neuobičajeno glatko, bez ikakvih dosadnih problemčića koji inače prate snimanja. Interesantno je i to da sam prvu verziju pjesme snimio bez instrumenata i meni je bila sasvim ok. Ali, kad sam pustio raji iz grupe, morao je svako dati i dodati nešto u aranžman, tako da mi se sad ova nova verzija uvukla pod kožu – kaže lider grupe Ado Iftić.

camino verde
Camino Verde

Dodaje da je u ovakvom vremenu i prostoru u kojem žive i sviraju ova pjesma nešto najiskrenije što bi mogli ponuditi.

– Na snimanju smo koristili moju prvu gitaru koju sam davno kupio. To je neka poluelektrična gitara, koja je nekad bila svijetlo smeđa, pa mi je onda stari po mojoj želji prelakirao u crvenu boju. Nisam je dugo vidio ni svirao. Skupljala je prašinu negdje na tavanu, i eto sad je prvi put u svom dugom životu odsvirala nešto u studiju i to sami početak ove pjesme. Spot za pjesmu smo snimali kod nas u Bosni, u Istri i u  Turskoj kod prijatelja u gradu Manavgat.

Nadamo se da će se publici svidjeti nova pjesma grupe “Camino Verde” i da će poruka koju želimo poslati doći tamo gdje treba. Ovih dana ćemo izbaciti i par spotova za pjesme koje smo nekad svirali na početku karijere po klubovima tog vremena. Biće tu obrada latino pjesama, romskih, domaćih i stranih, na naš način i sa originalnim aranžmanima. Grupa “Camino Verde” ovom prilikom želi sve najbolje u novoj 2022. godini, da nam budete živi i zdravi i da naredne godine provedete što više vremena sa pravim prijateljima i najmilijima – kaže na kraju Iftić.