Skip to main content

“Cult band” u Beogradu snimio novu pjesmu “Oglas” koju potpisuje hitmejker Bane Opačić

“Cult Band” iz Austrije, koji čine muzičari porijeklom iz Bosne i Hercegovine, u Beogradu je snimio novu pjesmu “Oglas” kojom će prekinuti višegodišnju studijsku pauzu.

Koliko često treba vježbati ?

Ovaj muzički sastav osnovan je 2011. godine, a sadašnju postavu čine vokal Safet Srna, gitarista Haris Čaušević, bass gitarista Salko Agović, klavijaturista Emil Avdić, te bubnjar Adnan Sejdić.

Novu pjesmu “Oglas” potpisuje hitmejker Bane Opačić. Ekipa Cult banda snimila ju je u Beogradu u studiju “Coda” Marija Pajića, klavijaturiste Marije Šerifović. 

cult
"Cult band" u Beogradu snimio novu pjesmu

– Nadamo se da je ovo početak uspješne saradnje i jednog novog poglavlja u radu našeg benda. Atmosfera na snimanju je bila odlična i mislim da smo tu pozitivnu energiju uspjeli prenijeti na pjesmu. Sada se sve miksa, a mi polako pravimo planove za snimanje spota koje bi trebalo biti u julu. Nećemo stati na ovoj pjesmi i već pripremamo još jednu novu – kaže lider benda Safet Srna.

Pored svojih pjesama ovi odlični muzičari pjevaju hitove “Prljavog kazališta”, “Parnog valjka”, Zdravka Čolića, Dine Merlina, “Dubioze kolektiv”, Gibonnija… Prvo naredno veliko druženje sa publikom imat će u Schwanenstadtu, gdje će održati zajednički koncert sa “Divljim jagodama”.

– Za koncert 17. juna u Schwanenstadtu pripremamo specijalan repertoar. Nadamo se da će se publici svidjeti nešto novo što smo pripremili. Uz hitove, na repertoaru će se naći i naše pjesme, jer želimo da i njih na najbolji način približimo publici, a zajednički koncert sa “Divljim jagodama” je najbolja prilika za to – govori Srna.