Skip to main content

Dane Svilar objavio novu pjesmu, nevjerovatan spoj rocka, etno muzike i folka

Dane Svilar: “Ja sam samo jednom ljubav čekao, nemoj poslije da ti nisam rekao”, stihovi su njegove nove pjesme koja se zove “Pokvarena roba”.

Salo na trbuhu – 10 najboljih savjeta za gubitak sala

Svilar je prije nekoliko godina skrenuo pažnju na sebe neobičnim kombinacijama rock i folk pjesama na jednom od muzičkih takmičenja, a njegov novi singl potpisuje jedan od najtraženijih tandema u regionu, Saško Nikolić i Mira Mijatović.

Ovaj dvojac glavni su “krivci” za aktuelne hitove Ace Lukasa, Aleksandre Mladenović, Semira Hasića, Snežane Đurišić…

dane svilar
Dane Svilar objavio novu pjesmu "Pokvarena roba" (V1DEO)

– Miru poznajem 15 godina, a Sašu sam skoro upoznao, ali smo kliknuli na prvu. Vjerujem da će pjesma brzo naći put do publike širom regiona i da će se pjevati u Srbiji, Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori, Hrvatskoj… Ljubavna je tema, o, nažalost, nesrećnoj ljubavi. Spot smo snimili u okolini Novog Sada, u produkciji Invenio filmsa. “Pokvarena roba” donosi retro zvuk folk muzike devedesetih, začinjen električnim gitarama, ali i etno muzikom i nostalgičnu ljubavnu priču – kaže Dane Svilar.

dane svilar
Dane Svilar objavio novu pjesmu "Pokvarena roba" (V1DEO)

Iako po rođenju Somborac, Svilar je porijeklom Ličanin, a i za Sarajevo ga vežu posebne uspomene.

– Svoje prve pjesme snimio sam upravo u šeheru, u saradnji sa Mahirom Sarihodžićem, Lejlom Adilović, Mensurom Bajraktarević, Igorom Vukojevićem, Sašom Lazićem, Almirom Buzom. Jedva čekam da dođem u Sarajevo da se sretnem sa dragim kolegama i prijateljima, a nadam se uskoro i nastupu u šeheru – kaže Svilar koji je veliku popularnost stekao zahvaljujući “coverima”, od kojih je najslušaniji “Vuk samotnjak”, obrada starog hita Mileta Kitića i orkestra “Južni vetar”.