Skip to main content

Dano DB – Pjesma “Mila” je moje djelo od početka do kraja

Danis Hadžić, bratić naše zvijezde narodne muzike Osmana Hadžića, koji nastupa pod umjetničkim imenom Dano DB, objavio je spot za pjesmu “Mila”.

Najplaćeniji IT poslovi TOP 5

– Nadam se da će se pjesma “Mila”, koja je moje djelo od početka do kraja, svidjeti publici. Almedin Bilalić Billy i Limma iz IDJ su pjevali prateće vokale.  Spot su režirali Noel Svećarovski i Jure Šiško iz agencije JustShoot, a imao sam i podršku sponzora, hotela “Adriatic” u Opatiji, “Urban Namještaja”, “Appartements Dalila”, Star Floatinghousea”, HS Sanierungen” i “Safet Malerei”.

dano
Dano DB ime je dobio po bh. oskarovcu, amidža mu je zvijezda narodne muzike, a sada je objavio pjesmu „Mila“ (V1DEO)

Za organizaciju snimanja spota bili su zaduženi  Amir Salihović i Amir Hadžić. Iva Babić je bila stilista i frizerka. Uz mene glavnu ulogu u spotu je imala model Sara Debeljuh. Suzana Knezar i Alk Oluški su bili zaduženi za šminku, a i oni glume u spotu – kaže Dano DB.

Danis ističe veliku podršku roditelja i amidže Osmana koji mu uvijek daje korisne savjete.

– Uz amidžu Osmana, muzički uzori su mi Jala Brat i Buba Corelli. Do sada sam objavio deset pjesama, a “Krivina” je jedna od mojih poznatijih. Nadam se da će je “Mila” nadmašiti. Kada je u pitanju moje ime, dobio sam ga po bh. oskarovcu Danisu Tanoviću. On je veliki režiser i nadam se da ćemo, ako napravim veliku karijeru, jednog dana i sarađivati – kaže Dano DB.