Skip to main content

Dejan Ćulum na svom desetom festivalskom učešću nastupa sa pjesmom “Ja ne žalim što sam tebi srce dao”

Dejan Ćulum nastupa sa pjesmom koja ima “duh stare Ilidže”

Salo na trbuhu – 10 najboljih savjeta za gubitak sala

Nakon par godina pauze jedan od najznačajnijih muzičkih festivala u cijelom regionu “Ilidža“, ponovo je sa nama. Festival narodne muzike Ilidža održava se dva dana i to 28. i 29, avgusta s tim da je prva noć festivala takmičarska, a druga je revijalnog karaktera. Prve noći za titulu će se boriti novih petnaest kompozicija od 75 pjesama koje se pristigle na javni natječaj. Javili su se kompozitori iz cijelog regiona, a žiri uopšte  nije imao lagan zadatak.

Nakon što smo preslušali takmičarske kompozicije nama je za “uho zapala” pjesama koja će se izvesti pod rednim brojem 10. “Ja ne žalim što sam tebi srce dao“. Pjesma za koju je tekst i muziku napisao momak iz Prijedora, Dejan Ćulum koji je i izvodi dok je aranžman djelo dvojca Admir Vatreš i Kenan Imamović.

dejan ćulum
Dejan Ćulum sa Ja ne žalim što sam tebi srce dao 28.8. na Ilidži

Iskreno nekako nas je ova kompozicija podsjetila na pjesme koje su se nekada izvodile na “Ilidži”, na pjesme po kojima je ovaj festival i bio poznat u bivšoj državi.

  • Ovo je moj deseti takmičarski festival u karijeri, i oduvijek mi je bila želja da nastupim na Ilidži. Sada se muzička produkcija BHRT-a zaista potrudila da napravi dobar odabir pjesama i jednu kvalitetnu priču koja prati festival. Reakcije slušalaca na pjesmu su više nego odlične i pozitivne i to me najviše raduje, pa mi je i želja da pjesma ostane da se sluša i pjeva, jer to je svakako najveći uspjeh jednog autora ali i interpretatora – rekao je u razgovoru za naš portal Dejan Ćulum kome želimo svu sreću i da se “okiti nagradom” jer ova pjesma to i zaslužuje. Samo da napomenemo da za ovu pjesmu već možete glasati i to na slijedeći način:
dejan ćulum
Dejan Ćulum sa Ja ne žalim što sam tebi srce dao 28.8. na Ilidži

Pošto se ove godine festival Ilidža održava uz direktnu potporu i saradnju sa BHRT-om, tako će biti i direktan TV prijenos 28.08. tako da ćemo svi  moći zajedno uživati u kvalitetnim pjesmama koje ove godine se predstavljaju na Ilidži.