Skip to main content

Dino Merlin na novogodišnjem online koncertu premijerno predstavlja duet sa Senidah.

Dino Merlin će u novogodišnjoj noći premijerno predstaviti dvije nove pjesme i videospot za svoj drugi singl koji će se naći na sljedećem albumu bosanskohercegovačkog kantautora.

Nakon što su na društvenim mrežama i platformama od kraja oktobra pjesma “Mi” i videospot zabilježili više od 13 miliona pregleda, nova pjesma se očekuje s još većim nestrpljenjem, a radi se o duetu Dine Merlina i Senidah. Videospot za pjesmu koju je napisao Dino Merlin sniman je u Sarajevu i Lukomiru, a režirala ga je slovenska rediteljica Kukla koja je radila i videospot za pjesmu “Mi”.

“Nakon duge i iscrpljujuće turneje ‘Hotel Nacional’ pokušao sam ponovo naći svoj mir, odmor od svijeta i ljudi pa sam odlučio otputovati u jedan veliki grad u kojem sam se, bježeći od svega, pokušao vratiti sebi, samo da bih saznao – da ne znam biti sam”, objašnjava Dino Merlin.

“Tako su nastali prvi stihovi ove pjesme, a Senidah je bila savršen partner za ovaj duet, kao odjek i drugi glas”, poručuje Dino.

Videospot za duet sa Senidah će premijerno biti predstavljen u okviru novogodišnjeg online koncerta Dine Merlina koji će biti emitiran 31. decembra od 21:00 sat, kao ekskluzivni sadržaj koji su BH Telecom i Samsung pripremili za pretplatnike Moja TV i Moja webTV servisa.

Novogodišnji koncert će iz udobnosti svog doma moći pratiti online i oni koji nisu pretplatnici servisa Moja TV, u kojem god dijelu zemaljske kugle se nalazili. Koncert planiran za posljednji dan ove godine s bendom i posebnim gostima, s probranim repertoarom u vrhunskoj produkciji koju su Dino Merlin i njegov tim pažljivo osmislili, prvi je online koncert ovog bh. umjetnika.

merlin i senidah
Merlin i Senidah