Dino Merlin – prava muzička zvijezda uvijek izazove euforiju kod svojih fanova objavom novog materijala.

Najbolji telefoni do 200 evra

Dino Merlin – Jedan tekst, dvije pjesme

A ako se radi još i o vrhunskom muzičkom umjetniku, onda publika dobije duplo zadovoljstvo. Upravo zato se sarajevski muzički čarobnjak prvim projektom u ovoj godini odlučio odužiti publici na godinama vjernosti – duplo tj. dvostruko.

Objavio je novu pjesmu i prateći umjetnički video spot za istu. Doslovno – duplo! Novi singl s istim tekstom dobio je dvije verzije; jednu potpuno umjetničku omotanu u ruho balade nazvanu „Krive karte“, a drugu življu, plesniju, energičniju naziva „Kako da ti kažem“. Jer, kao što kaže i sam kantautor Dino Merlin, neko ljubav i emocije proživljava sasvim romantično, a neko izgara od energije i strasti.

dino merlin
Dino Merlin predstavio novu pjesmu i video spot: 1 tekst, 2 pjesme - doslovno

U tekstu nove pjesme regionalna zvijezda potpuno se prepustila emocijama i narodski rečeno, Dino je ogolio dušu. Navikli smo već na njegove iskrene, ljubavne tekstove, no prvi se put sada pozabavio ulogom muškaraca koji puno teže od žena mogu izgovoriti riječ oprosti i izviniti se za svoje pogreške kako bi opravdali što su u nekom trenutku povredili voljenu osobu.

GoSlim - smršaj zdravo

A to ne znači da su manje muškarci ako su emotivni i ljubavno ‘slomljeni’. “Jednom sam pogriješio prema osobi do koje mi je jako stalo pa su ovi stihovi moje autobiografsko iskupljenje. Pokušavam objasniti onom drugom koliko mi znači i koliki put treba čovjek, muškarac proći da bi se tako jednostavne riječi poput „oprosti“ izgovorile.

Zato sam i napisao dvije verzije pjesme koje putuju različitim putevima do iste destinacije, istaknuo je popularni muzičar uoči premijere”, izjavio je Dino Merlin ovim povodom.

dino merlin
Dino Merlin predstavio novu pjesmu i video spot: 1 tekst, 2 pjesme - doslovno

Ovo mu je četvrti singl s novog nadolazećeg 12. studijskog albuma. Nakon regionalnog megahita „Mi“ kojim je najavio album, preko eksplozivnog dueta „Dođi“ sa Senidah te posljednje epske balade „Jedan dan, jedna noć“, Dino Merlin zaokružuje svoj muzički pečat koji će nesumnjivo svoju potvrdu (opet) dobiti na predstojećoj svjetskoj turneji.

A dotad će, po običaju, obarati rekorde na streaming servisima svojom originalnom umjetničkom porukom zbog koje je već okićen mnogim priznanjima. No, kako on sam kaže, zanos emocija i poseban, intimni odnos s publikom njegova su najveća nagrada prenosi Grand.online