Skip to main content

Nakon odgode turneje u decembru, diva sevdaha u martu stiže u Toronto, Vancouver i Calgary!

Hanka Paldum diva sevdaha ali i novokomponovanih pjesama, napokon kreće na kanadsku turneju u martu, na kojoj će održati tri velika koncerta – prvi 4. marta u Torontu, u dvorani Anapilis Hall, drugi 10. marta  u Vancouveru, u Fraserview Hall dvorani i posljednji, treći koncert 11. marta u Calgaryju, u Captain’s Sports Lounge dvorani.

Salo na trbuhu – 10 najboljih savjeta za gubitak sala

Podsjetimo, turneja se trebala održati u decembru prošle godine, ali zbog poteškoća u procesu dobivanja viza za članove orkestra, na koje se jako dugo čekalo, turneja je prolongirana na mart ove godine. No, vrijedilo je čekati, jer će se Hanki na predstojećoj turneji moći pridružiti njen cijeli orkestar Cultura Music na čelu sa Samirom Hodžićem, a scenu će podijeliti  s pjevačem Erminom Redžićem-Bubijem.

diva sevdaha
Diva sevdaha Hanka Paldum na turneji u Kanadi (V1DEO)

„Radujem se da napokon nakon svih odgoda krećemo put Kanade, gdje imam jako puno fanova i meni dragih ljudi. Čekaju me još od posljednje rasprodate turneje u 2019. i s velikim nestrpljenjem iščekujem koncerte u martu“, rekla je diva sevdaha povodom odlaska u Kanadu.

Organizator ove kanadske turneje je Eno Čaušević, Prijedorčanin koji živi i radi u Kanadi, generalni pokrovitelj turneje je njegova kompanija  Kolmix Foods Inc., a glavni medijski partner je portal Bosnaglobal.

Nakon povratka s turneje, Hanku očekuje ulazak u studio i priprema novih pjesama koje će se naći na njenom novom albumu.