Dragan Đurić, nastavnik muzičkog obrazovanja iz Doboja, omiljen je među svojim učenicima kojima nesebično prenosi muzičko znanje.

Popularnost koji ima Dragan Đurić u rodnom gradu je posljednjih sedmica porasla, a sve nakon učešća u jednom od poznatih muzičkih šoua.

Najplaćeniji IT poslovi TOP 5

Naime, 27-godišnji Đurić, koji radi kao nastavnik u osnovnim školama Dositej Obradović (Blatnica – Teslić) i Petar Kočić (Sjenina Rijeka – Doboj), oduševio je nastupom u novoj sezoni “Zvezda Granda”.

– Znao sam da je takmičenje gledano, ali da je ovoliko, to nisam mogao vjerovati. Djeca u školi sada više pričaju o “Zvezdama Granda” nego o gradivu. Ne može se živjeti od njih. Zanimaju se za sve članove žirija. Kako izgledaju i kako se ponašaju. Žele da me bodre i na narednom snimanju koje bi trebalo biti 23. januara. Samo za njih bih trebao cijeli studio – kaže Đurić.

dragan đurić
Dragan Đurić omiljeni nastavnik muzičkog u Doboju (V1DEO)

Dragan Đurić ističe da je muzika njegov život i ne može zamisliti jedan dan bez pjesme.

– Završio sam osnovnu i srednju muzičku školu i trenutno sam treća godina na Akademiji. Sviram harmoniku za svoju dušu. Od svoje 19. godine intenzivno nastupam širom Bosne i Hercegovine, Srbije, ali i Evrope. Imam svoj bend koji me prati. Ispekao sam zanat u kafani, a sada je vrijeme za nešto više. Do sada sam snimao obrade hitova, ali sigurno da će nakon “Zvezda Granda” doći vrijeme i za moje prve pjesme – nastavlja pjevač iz Doboja.

dragan đurić
Dragan Đurić omiljeni nastavnik muzičkog u Doboju (V1DEO)

Kako ističe, popularnost ga nije promijenila i čvrsto stoji na zemlji.

-Ništa u životu neće doći preko noći. Za sve treba dosta truda i odricanja. Trnovit je put pjevača i čovjek mora ići stepenicu po stepenicu. Poznato je da pobjednici “Zvezda Granda” redovno dolaze iz Bosne i Hercegovine. Mahir Mulalić iz Gračanice je pobijedio 2021. godine, a prošle sezone najbolji je bio Nermin Handžić iz Tešnja. Ove godine red je na Doboj – kroz smijeh govori Dragan Đurić.

dragan đurić
Dragan Đurić omiljeni nastavnik muzičkog u Doboju (V1DEO)

Na nastupima redovno pjeva hitove narodne i zabavne muzike, a, kako kaže, uzori su mu Saša Matić i Aco Pejović.

– Njihove pjesme su neki lijepi spoj narodne i zabavne muzike. To je muzika za svačiju dušu. Pjevači su često na meti žena i često su u njihovom društvu, ali moje srce je već rezervisano. Imam ozbiljnu vezu i naredne godine planiramo vjenčanje. Žene su inspiracija mnogim tekstopiscima i pjevačima i kao plod emocija prema njima nastale su brojne pjesme koje se slušaju decenijama – govori na kraju Dragan Đurić koji je kao dječak bio član različitih horova.

Koliko je ovaj post bio koristan?

Kliknite na zvjezdicu da biste ga ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Broj glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovu objavu.