Skip to main content

Kraj protekle godine Dragani Mirković i njenoj porodici donio je tugu jer je Tonijeva majka Marta preminula, zbog čega je folk zvijezda napravila pauzu u nastupima, a koncerte u beogradskoj Areni pomjerila za 16. i 17. februar.

Prvu priliku da ponovo zapjeva pred publikom i tako zvanično otpočne svoju turneju „Do poslednjeg daha” regionalna muzička zvijezda imaće 12. januara u hali Mejdan  u Tuzli, a neposredno pred ovaj koncert Dragana je pokazala i svoju humanu stranu kada je objavila da će čitava turneja biti posvećena pomoći onima kojima je to najpotrebnije.

– Koncert u Tuzli će biti prva prilika da se ponovo družim sa publikom. Inače, cijela moja turneja je u znaku četrdeset godina karijere, i ona je moj način da se odužim publici za ljubav i podršku koju mi svo to vrijeme daju. Ja sam još prije svega što se desilo donijela odluku da ova turneja bude i u znaku humanosti, tako da će moja zarada od svakog koncerta biti usmjerena ka onima kojima je pomoć najpotrebnija. Prosto, osjećala sam da je četrdeset godina karijere povod da se svima zahvalim kroz pjesmu, scenske nastupe, priliku da se družimo i razmijenimo ljubav, ali željela sam i da pružim nešto što mi ne može biti uzvraćeno.

A upravo to je humanost i pomoć ljudima u nevolji. Sreća se povećava onda kada se podijeli, a mene je svaka prilika da učinim dobro i humano djelo uvek činila neopisivo sretnom. Zato sada, više nego ikada, želim da učinim sretnima što više ljudi, a imam i pravi povod za to. Uvijek ću birati neke ljude ili organizacije iz mjesta u kome je koncert, i sve ovo trebalo je da otpočne još u beogradskoj Areni, ali sudbina je htjela da sve krene iz Tuzle – rekla je Dragana i osvrnula se na težak period koji je iza nje.

– Tužne vijesti zatekle su me usred završnih priprema za koncerte u beogradskoj Areni i odmah sam u dogovoru sa organizatorima pomjerila termine. Prosto, smatrala sam da u tom trenutku nije vrijeme za pjesmu, da mi je mjesto uz moju porodicu, iako znam da je moja pokojna svekrva Marta izuzetno voljela to što ja pjevam i da bi njena želja bila da se ništa ne otkazuje. Pratila sam svoje srce i osjećaj, i znala sam da ne bih mogla da budem sretna kao što bi koncert to od mene zahtjevao. Znam da su mnogi razočarani, da su planirali put i odmore prema mojim koncertima i žao mi je zbog toga, ja ću se tokom ove godine potruditi da im to nadoknadim na sve moguće načine. Sve ovo dovelo je do toga da smo i katolički Božić, i Novu godinu dočekali zajedno, a tako će biti i za pravoslavni Božić.

Foto: Dejan Miličević