Skip to main content

Jedni od najpoznatijih i najnagrađivanijih tamburaša, Dyaco i ovoga puta su još jednom pokazali zašto su sve ove godine pri samome vrhu, kada je u pitanju ovakva vrsta glazbe.

Destinacije Sa Najboljim Provodom U Srbiji

Svojoj publici, ali svakako i onima koji će to tek postati, pripremili su još jednu, novu glazbenu priču, koja nikoga neće ostaviti ravnodušnim, a posvetili su je svom prerano preminulom članu Slavenu Crnojeviću.

Dyaco – Emocije i nostalgija u novoj pjesmi


‘Naša nova pjesma Najdraži se vječno pamte’ ispunjena je emocijama i nostalgijom koju posvećujemo našem prerano preminulom članu Slavenu Crnojeviću. Svi naši zajednički trenuci utkani su u melodiju i riječi ove pjesme, te slobodno možemo reći da je ovo istinita elegija.’, poručili su dečki

dyaco - nova pjesma, totalna emocija
Dyaco – Nova pjesma, totalna emocija

Kako bi najiskrenije emocije prenijeli u pjesmu, za taj dio zaduženi su bili Mislav Živković koji je autor glazbe, dok je sa Matejom Češkićem napisao tekst, a svemu tome aranžerski je svoj doprinos dao Mislav Čatić.

Videospot za pjesmu ‘Najdraži se vječno pamte’, snimljen je u posebnom baroknom ugođaju o čemu je Danijel Car, frontmen, kontraš i voditelj sastava rekao, ‘Spot je nastao pod redateljskom palicom našeg višestruko nagrađivanog prijatelja, autora prvog Slavonskog filma „Adam“ te Đakovčanina, Marija Šuline. Lokacija spota je barokni dvorac „Mailath“ u Donjem Miholjcu. To je jedan od najočuvanijih hrvatskih dvoraca i bila je osobita čast snimati na takvom mjestu. Ovim putem moramo se zahvaliti turističkoj zajednici grada Donji Miholjac koji su nam ustupili spomenuti prostor i posvetili punu pažnju’.

Ova glazbena priča svoju premijeru imala je na ovogodišnjem Aurea festu u Požegi, a dobila je samo riječi hvale kroz mnoštvo pozitivnih i emotivnih komentara na koje su, kako kažu, kao i uvijek jako ponosni.

Pjesmom „Najdraži se vječno pamte“ Dyaco je ovoga puta instrumentalno ostao vjeran tamburi što je rijetkost u današnje vrijeme na što nam je Danijel Car rekao sljedeće, ‘Dyaco oduvijek njeguje tamburu i nikada nije pobjegao od toga, iako u našem opusu ima za svakoga ponešto. Našu dugogodišnju ideju o električnoj tamburi pretočili smo u proizvod  koji smo nazvali „Vision tambure“. To je u jednom trenutku tambura, a u drugom gitara, flauta, klavir ili neki drugi instrument.’

Na kraju vas još samo možemo pozvati da poslušate i pogledate kako izgleda posveta Dyaca,  ‘Najdraži se vječno pamte’ …