Skip to main content

Ekrem Eki Prošić polako gradi ime na estradi. Ovaj 28-godišnji pjevač i muzičar rođen je u Njemačkoj, a sa dvije godine sa porodicom se vratio u Cazin gdje je završio osnovnu  i srednju školu.

Koliko često treba vježbati ?

Ekrem Eki Prošić uskoro priprema nova iznenađenja za publiku

Muzikom je, kako kaže, počeo da se bavi sa devet godina, a već sa 15 je počeo aktivno da svira i pjeva.

ekrem eki prošić - uako mlad već dugo godina na estradi
Ekrem Eki Prošić – Uako mlad već dugo godina na estradi

– Još kao dječak pokazivao sam veliku ljubav prema muzici. Isti slučaj je i sa mojom sestrom Nejrom koja je učestvovala na nekoliko muzičkih takmičenja. Ljubav prema muzici i talenat smo naslijedili od oca. Nakon što sam završio srednju školu trbuhom za kruhom sam krenuo u Austriju. Radio sam različite poslove da bih napredovao u muzici. Naravno da još treba mnogo truda i rada da bi zauzeo još bolje mjesto na estradi – kaže on. 

ekrem eki prošić priprema nekoliko dueta sa sestrom nejrom
Ekrem Eki Prošić priprema nekoliko dueta sa sestrom Nejrom

Nekoliko godina Prošić je bio član “Cult banda”, koji okuplja muzičare sa prostora bivše Jugoslavije i koji je redovno nastupao na velikim koncertima u Austriji kao predgrupa Zdravku Čoliću, Goranu Bregoviću…

– To je jedno nezaboravno iskustvo. Iako nisam više dio ove grupe i dalje smo u kontaktu i pomažemo jedni drugima. Nakon “Cult banda” malo sam koketirao sa narodnjacima i bio sam član “Artist banda”. Sa njima sam također nastupao nekoliko godina, a 2020. godine odlučio sam da započnem samostalnu karijeru. Na nastupima pjevam sve, od sevdaha do Bacha – nastavlja Eki.

ekrem eki prošić uskoro priprema nova iznenađenja za publiku
Ekrem Eki Prošić uskoro priprema nova iznenađenja za publiku

U posljednje vrijeme on je objavio covere pjesama “Gost” (Sejo Kalač), “Sarajevo ti i ja” (Divlje jagode), “Duga” (Fazlija), “Vidjeli se nismo dugo” (Mile Kitić)….

– Reakcije publike su dobre i u narednom periodu pripremam nekoliko novih covera. Jedan od njih je za pjesmu “Esma” za koju sam dobio dozvolu tvorca Nazifa Gljive i za nju ću snimiti spot u kojem će biti moja sestra Nejra. Inače, sa Nejrom planiram i nekoliko dueta i siguran sam da će se i to dopasti publici – kaže Prošić koji dodaje da sve snima u Art Studiju kod prijatelja Sade Hušidića.