Skip to main content

Emelin Fetić predstavio najemotivniju pjesmu ove godine – Ne plači majko

Emelin Fetić prije par dana je predstavio novu pjesmu „Ne plači majko“, autora Sedina Sarića Gilija, njegovog dugogodišnjeg prijatelja, koji je zaslužan kako za muziku, tako i za tekst zajedno sa književnicom Senadom Kadribašić.

Salo na trbuhu – 10 najboljih savjeta za gubitak sala

„Neopisivo mi je drago što je on kao autor ove prelijepe pjesme prepoznao mene kao nekoga ko može publici da prikaže emociju koju je utkao u tekst i muziku kada je stvarao ovo divno djelo.“, kazao je Emelin Fetić .

On se već na prvo slušanje refrena i strofe zaljubio u pjesmu, ne skrivajući da je i zaplakao.

„Kada sam prvi put čuo strofu i refren, poželio sam da to bude moja pjesma, jer i sam često ostavljam moje voljene putujući svijetom, a pjesma je baš takva, prepuna iskrene čežnje, ljubavi i sjete.

Siguran sam da će se mnogi naši ljudi sa prostora Balkana pronaći u ovoj pjesmi i da će je dugo nositi nositi u srcu“, dodao je Emelin Fetić pjevač fantastičnog glasa i energije kojom plijeni gdje god se pojavi.

emelin fetić predstavio - ne plači majko (v1deo)

Aranžman za pjesmu uradio je, njegov dugogodišnji prijatelj Marko Durašević u BR studiju u Beogradu, dok je popratni video-spot radila ekipa Vemine Videos u saradnji sa Hayat Production.

„Zaista se moram zahvaliti svim mojim saradnicima, što su uvažili moje ideje i predano radili sa mnom kako bi ova pjesma u konačnici dobila svoj identitet“, naglašava Emelin Fetić koji će u narednom periodu raditi na promociji ove, ali i svojih drugih pjesama u BiH, regionu i svijetu!

Datum izlaska ove njegove nove pjesme nije bio slučajan. Naime prije dva dana 27.10. Emelin je proslavio svoj rođendan, a gdje će bolja proslava nego uz novu pjesmu, koja danas dobija krila da putuje do srca slušatelja.

Emelinu želimo sretan rođendan, mnogo uspjeha u karijeri i privatnom životu.

Ne Plači Majko

Svaki put uzdah iz duše mi krene

Kad ostavljam majku, moj grad na neko vrijeme

U svijet b’jeli moram poći

Ali ne dugo, opet ću doći

Refren: Ne tuguj oče, ne plači majko

Da gledam ti suze nije mi lako

Tvoj pogled nježni dok šapćeš mi ime

I r’ječi čuvaj se i pazi se sine

Nadam se samo da dugo će sjati

Života tvog zv’jezda jedina mati

I čekaćeš mene zdrava i čila

Da ti se vratim o majčice mila

Refren: Ne tuguj oče, ne plači majko

Da gledam ti suze nije mi lako

Tvoj pogled nježni dok šapćeš mi ime

I r’ječi čuvaj se i pazi se sine