Skip to main content

Enes Begović oduševio je nekoliko hiljada posjetilaca na koncertu koji je održao nakon malonogometnog turnira u Liješevu kod Visokog.

Enes Begović kako mnogi u šali kažu u Liješevu nije imao koncert nego je to bio “popis stanovništva” aludirajući da je i staro i mlado iz ovoga mjesta ali i okoline došlo da uživa u hitovima ovog popularanog pjevača.

Ljeto u Tuzlanskom Kantonu: 10 destinacija za posjetiti

Inače ekipa Ugarak ELHA pobjednik je prvog izdanja malonogometnog turnira Liješeva, koji je okupio 22 tima iz Sarajeva, Ilijaša, Visokog, Fojnice, Busovače i Zenice. Najboljoj ekipi je zasluženo pripala nagrada od 10.000, a drugoplasiranoj od 5.000 KM.

enes
Enes Begović oduševio nekoliko hiljada posjetilaca na koncertu u Liješevu 1.

Gledaoci ovog turnira mogli su uživati u majstorijama nekih od najboljih futsalera u našoj državi, a u finalu Ugarak ELHA je rezultatom 2 – 1 pobijedila Suša Comerce. Najbolji strijelac je Sabahudin Petak, najbolji igrač Seldin Zatagić, a najbolji golman Mirza Halilović.

Nakon proglašenja najboljih i uručenja pehara i zahvalnica održan je koncert Enesa Begovića. Nekoliko hiljada posjetilaca uživalo je u hitovima “Bosanac”, “Lijepa je”, “Samo jednom se živi”… Publika je horski pjevala sa našim odličnim pjevačem narodne muzike koji je još jednom potvrdio zbog čega ima uspješnu karijeru.

enes
Enes Begović oduševio nekoliko hiljada posjetilaca na koncertu u Liješevu 1.

Više smo nego zadovoljni prvim turnirom. Hvala svim ekipama i igračima i vjerujem da ćemo se naredne godine okupiti u još većem broju i uz bogatiji nagradni fond. Za turnir u Liješevu se čulo širom BiH i zbog kvalitetnih utakmica, ali i spektakla koji je priredio Enes Begović – kaže Izudin Orhan, organizator malonogometnog turnira Liješeva.