Skip to main content

Uskoro svi hitovi Mirka Šenkovskog Geronima objedinjeni na jednom mjestu

Pjesme Geronima bile i na repertoaru Halida Bešlića na koncertu u Zetri

Salo na trbuhu – 10 najboljih savjeta za gubitak sala

Halid Bešlić je odličnim koncertom oduševio publiku u krcatoj sarajevskoj Zetri. Kolege pjevači i muzičari čestitali su legendarnom pjevaču i njegovim saradnicima na istinskom spektaklu. Ponosni na ovaj koncert mogu biti i autori Halidovih hitova Mirko Šenkovski Geronima, Nazif Gljiva, Dino Muharemović… I oni su dobili veliki broj čestitki u VIP prostoru dok su uživali u svakoj pjesmi legende narodne muzike.

geronima
Hitovi Geronima na jednom mjestu (V1DEO)

Mirko Šenkovski Geronimo nije krio oduševljenje nakon što se na repertoaru našlo čak šest njegovih pjesama: “Ja bez tebe ne mogu da živim”, “Čardak”, “Taman je”, “Romanija”, “Lavanda” i “Sevdah da se dogodi”.

– Publika ih je sve horski ispratila i zaista me ta noć ispunila ponosom i, moram priznati, emocijama. Nisam iskreno ništa manje ni očekivao od Halida i njegovog sjajnog benda i divne sarajevske publike. Nedavno je isto bilo veličanstveno u zagrebačkoj Areni. Moram pohvaliti i organizaciju koncerata i u Sarajevu i u Zagrebu koji su bili na vrhunskom nivou, od bine do zvuka i jedne pozitivne atmosfere koju uvijek vuče ta Halidova harizma i dobra i topla energija koja se presijava na publiku. Čestitke svima, od menadžera do svih izvođača koji su nastupali – konstatacija je Geronima.

geronima
Hitovi Geronima na jednom mjestu (V1DEO)

Vlasnik brojnih hitova, koji je, pored Bešlića, pisao za “Crvenu jabuku”, Hanku Paldum, Enesa Begovića i mnogo drugih pjevača, vratio se obavezama na projektu „Geronimo Music“.

– Na tom projektu radimo već dvije godine i, evo, uskoro izlazi i u fizičkom obliku kao CD, koji je lijepo imati bez obzira što digitalne platforme preuzimaju primat u diskografiji. I na tom projektu ugostio sam sjajne umjetnice i umjetnike i glasove koji su mi na neki način inspiracija. Ovaj projekat prate Grand produkcija i Croatia Records, a već sljedeći projekat koji smo krenuli raditi povjerio sam Hayat produkciji, a on će takođe biti ispunjen regionalnim zvijezdama.

Moj tim i ja vrijedno spremamo nove pjesme i do kraja godine pripremamo još puno iznenađenja o kojima za sada ne bih govorio javno. Samo obećavamo da ćemo ostati na nivou na kojem su nas ljudi već navikli slušati – kaže Šenkovski.