Skip to main content

Hanka Paldum – Kraljica sevdaha najavila koncerte u Torontu 24. decembra i Vankuveru 25. decembra

Hanka Paldum kreće na kanadsku mini-turneju na kojoj će održati dva velika koncerta – prvi 24. decembra u Torontu, u dvorani Anapilis Hall, a dan kasnije, 25. decembra u Vankuveru, u Fraserview Hall dvorani.

Najplaćeniji IT poslovi TOP 5

„S velikim nestrpljenjem iščekujem ova dva sjajna koncerta u Kanadi. Ovog puta ne idem sama sa svojim orkestrom, kako inače radim, već sam odlučila da mi se na oba koncerta pridruži mlada zvijezda u usponu Ermin Redžić – Bubi.  Tako će repertoar na oba koncerta spojiti mladost i iskustvo, a očekujemo pune dvorane“, naglasila je Hanka Paldum, koja je pred svoje brojne kanadske fanove trebala stati još prije dvije godine, ali nažalost, zbog pandemije je morala otkazati koncerte.

hanka paldum
Hanka Paldum 24.12. kreće na kanadsku turneju!

„Moja posljednja turneja u Kanadi se desila u 11. mjesecu 2019. godine, kada sam održala pet rasprodatih koncerata.  Zbog velikog interesovanja, planirali smo se za Kanadu vratiti već u martu 2020. i ponoviti turneju, ali zbog situacije i nametnutih mjera prouzrokovanih pandemijom, nažalost morali smo odustati od planirane turneje“, prisjeća se Hanka Paldum,  koja u Kanadi već tradicionalno ima mnogo fanova, ali ne propušta naglasiti da ponovni dolazak pred njih može zahvaliti organizatorima, našim iseljenicima koji žive u Kanadi.

„Veliku zahvalnost za organizaciju i podršku ovih koncerata dugujemo Eni Ćauševiću iz Toronta, inače Prijedorčaninu, koji se bavi statusnim pitanjima naših iseljenika iz BiH, i sa prostora cijelog Balkana, pa i cijelog svijeta, koji je svesrdno uložio napor, kako bi nam pomogao u organizaciji turneje i rješavanju viza, koje nakon pandemije nije nimalo jednostavno dobiti!

Zahvalnost dugujem i Hajrudinu Mujezinović- Rudiju iz Vankuvera, koji je takođe s ljubavlju poželio da nam ponovo organizira koncerte, koji će, sigurna sam, biti još bolji od prethodnih iz 2019. godine“, naglasila je Hanka Paldum, te dodatno naglasila i podršku njenog prijatelja, poznatog  književnika i spisatelja Nihada Krupića, koji je sa svojim portalom Bosnaglobal podržao turneju.

hanka paldum
Hanka Paldum 24.12. kreće na kanadsku turneju!

„Nakon ovih svih nemilih dešavanja, koji su nam uskratili socijalne kontakte i druženja, s nestrpljenjem iščekujemo susret sa našom divnom publikom u Kanadi, gdje ćemo s ljubavlju Bubi i ja, uz pratnju orkestara na čelu sa Samirom Hodžićem, maestralnim umjetnikom na harmonici, svi zajedno uživati u predivnoj atmosferi!“ zaključuje Hanka Paldum koja će put Kanade krenuti već 15. decembra.

U predstojećih mjesec dana, uz ova dva koncerta u Kanadi, Hanku Paldum očekuje i veliki koncert u Velikoj, kraj Požege gdje će nastupiti odmah početkom godine, 3. januara na koncertu „Večer sevdaha sa Hankom“. Koncert će se održati se u sklopu najvećeg adventa na prostoru Požeško-slavonske županije u Hrvatskoj, a uz Samira Hodžića na harmonici, Hanku će pratiti tamburaški sastav Paori iz Požege.