Skip to main content

Nakon hitova „Pinkle“ i „Čaj sa medom“, novosadski bend Hercenšlus predstavlja svoj novi singl “Vremenska zona“.

Specifičan muzički izraz Hercenšlusa spaja pop muziku sa swingom i gypsy jazzom, uz dašak mađarskog čardaša i dozu nostalgije starogradskih melodija vojvođanskog kraja.

Salo na trbuhu – 10 najboljih savjeta za gubitak sala

A ako još niste čuli za muzički žanr „laloški swing“ – to je to, originalan zvuk iz muzičke radionice Bobana Dževerdanovića, lidera benda Hercenšlus i dugogodišnjeg gitariste Garavog sokaka.

Pjesma „Vremenska zona“ osvaja na prvu, noga će vam krenuti već uz prve taktove uz muziku, stihove i aranžman Bobana Dževerdanovića i sjajne vokale Teodore Bojane Leko (Teoboy) i  Čedane Đokić (Divna Forest).

Pjesmu prati i video spot koji je nastao u Novom Sadu, u režiji Zdravka Mosnaka.

hercšlus
Hercenšlus bend iz Novog Sada predstavlja singl „Vremenska zona“ (V1DEO)

Zanimljivo je naglasiti da Hercenšlus ove godine s pjesmom „Vremenska zona“ sudjeluje i na natjecanju  “Pjesma za Evroviziju 2023” u konkurenciji za srpskog predstavnika na ovogodišnjem Eurosongu.

„To je za nas jedan pozitivan izazov, ali mi smo bend koji se ne osvrće na to što je eventualna moda. Sjetim se našeg omiljenog kantautora koji otprilike kaže: ‘Ne pratim modu, moda prati mene..’ Mi kao bend u muzičkom izrazu više slijedimo svoj “HERC”.  U tome smo najbolji!“ zaključuje Dževerdanović koji je Hercenšlus osnovao još 2015. s namjerom da kroz muzički autorski rad predstavi svoj doživljaj podneblja i kulturnog nasljeđa kraja u kojem živi, uz tekstove bogate arhaičnim izrazima vezanim za Vojvodinu.

Inače, „Pinkle“, “Čaj sa medom”, “Bogo moj”,“Asparagus”, “Bermet gos’n Kiša” samo su neke od pjesama s prvog albuma Hercenšlusa – „Čaj sa medom“ koji je objavljen 2021. pod kapom Croatia Recordsa i koje je publika širom regije prepoznala i zavoljela. S pjesmom „Vremenska zona„ bend najavljuje i svoj novi studijski album na kojem već intenzivno rade sa svojim producentom Tihomirom Ivanetićem (Rockoko Studio).