Skip to main content

“Hoću da budem dijete” potpisuje Muzička produkcija BHRT-a koja predstavlja ovaj novi projekat rađen sa najmlađim saradnicima.

Pjesma “Hoću da budem dijete” je posvećena djeci Bosne i Hercegovine i predstavlja svojevrsni poklon domovini za Dan državnosti Bosne i Hercegovine!

Najplaćeniji IT poslovi TOP 5

Muzička produkcija BHRT-a  sa ponosom predstavlja novi projekat na kome je predano radila u prethodnom periodu. Riječ je o pjesmi  “Hoću da budem dijete” , koju je otpjevala Sarah Kurtović zajedno sa horom koji su činili učenici Osnovne škole “Umihana Čuvidina” kao i predškolci iz vrtića “Tom & Jerry prijatelji djece”.

hoću da budem dijete
"Hoću da budem dijete" - Pjesma u izvođenu učenika i predškolaraca kao poklon domovini za praznik (V1DEO)

Pjesma je posvećena djeci Bosne i Hercegovine, a govori o ljubavi i odrastanju bez mržnje, kao i da svako dijete ima pravo na sretno i bezbrižno djetinjstvo. Simbolično pjesma se objavljuje na Dan državnosti Bosne i Hercegovine, te predstavlja svojevrsni poklon domovini. 

Autor teksta pjesme je Miljenko Buhač, dok je muziku radio Mario Vrankić. Aranžman potpisuje Ashar Kurtović, dok je za predivne kadrove koji su snimani u jednom od studija BHRT-a  zaslužan Anis Mujanović.

Sretan Dan državnosti Bosne i Hercegovine!