Skip to main content

Iako ima samo 31 godinu odlični harmonikaš Irfan Peljto može se pohvaliti da je nastupao sa skoro svim najznačajnijim imenima narodne muzike u našoj zemlji.

Irfan Peljto sa muzikom, odnosno harmonikom, se druži od svoje sedme godine, a već prije punoljetstva počeo je nastupati sa poznatim imenima bh. muzičke scene.

Najplaćeniji IT poslovi TOP 5

Posljednje dvije godine svira sa Adnanom Nezirovim.

– Adnan je super pjevač, ali i dobar insan. Odlično se slažemo i nadam se da će saradnja trajati decenijama. Trenutno se nalazimo na turneji po Americi. Adnana gore izuzetno cijene i vole. Balkanci jedva čekaju dolazak pjevača da se mogu opustiti, uživati i potrošiti dolare. Kada ih pogodimo pjesmama, lete dolari na sve strane – u šali kaže Irfan Peljto.

irfan peljto adnan nezirov
Irfan Peljto: Harmonikaš koji je svirao sa najznačajnijim imenima narodne muzike (V1DEO)

Posebno se raduje nastupu u Holiday Innu u Čikagu za Novu godinu, gdje će na velikoj proslavi nastupiti Peđa Medenica, Adnan Nezirov i Elma Sinanović.

– Drago mi je što ću ulazak u 2023. godinu dočekati sa svojim kumom Ervinom Salihbegovićem, koji je menadžer Peđe Medenice i Dženana Lončarevića, te još nekoliko poznatih pjevača – nastavlja Peljto.

Odlični svestrani harmonikaš koji nikog ne ostavlja ravnodušnim u karijeri je pratio Enesa Begovića, Semira Cerića Koketa, Hanku Paldum, Slađanu Mandić, Ferida Avdića, Hasibu Agić….

irfan peljto
Irfan Peljto: Harmonikaš koji je svirao sa najznačajnijim imenima narodne muzike (V1DEO)

– Duga je lista pjevača i pjevačica sa kojima sam svirao. Od svakog od njih sam mnogo naučio, jer su od mene stariji barem deset godina. Kafana je najbolja životna škola, ustvari fakultet. Harmonika i muzika su moj život. Muzika mi je mnogo dala, a sada je vrijeme da joj malo vratim i nakon povratka sa američke turneje počinjem snimanje solo albuma. Naravno, ništa ne bih mogao bez podrške svoje porodice – govori Peljto.