Nakon skoro dvije godine čekanja, svog trećeg studijskog albuma pod nazivom “99” i hitova kao što su “99”, “Zove Vienna”, “Gasira” i mnogih drugih, Jala Brat konačno je objaviosvi15 pjesama sa albuma “Futura” koji već sada pomjera granice muzike na Balkanu.

Koje Kafane Beograd Su Najpoznatije?

Mix različitih žanrova, zvukova, filmskih spotova i velike internacionalne saradnje je ono što čini ovaj album jedinstvenim i otvara novo poglavlje muzike na Balkanu piše Imperia TV

Sve pjesme su na dan objavljivanja od ponoći bile dostupne na svim streaming platformama, dok su spotovi na YouTube-u izlazili u toku dana. Interesantno je da za 24 sata svaka od pjesama je imala preko milion pregleda na YouTube-u što su fenomenalne brojke. Svaka pjesma sa sobom nosi poseban i drugačiji vajb (osjećaj) čime upotpunjava cjelinu albuma i dovodi ga do savršenstva.

Prva pjesma “Partijam” sa novog albuma objavljena je još u Oktobru 2020. na rođendan ovog velikog repera, sa kojom je zvanično i objavio da je u pripremi novi album. Već u toj pjesmi osjetila se velika promjena i još veći napredak Jale, čime je postavio velika očekivanja od novog albuma. Ova pjesma danas broji preko 20 miliona pregleda, a spot je radio Jalin dugogodišnji prijatelj i kolega Arnej Misirlić.

Jala Brat na albumu 15 pjesama

U Augustu 2021. godine publika je dočekala i narednu, ujedno i prvu po redu na tracklisti pjesmu sa albuma “Bijele flaše”, koja je nakon “Folira” i “Ne volim” nova saradnja sa mladom pjevačicom Elenom Kitić. Muziku i tekst za ovu pjesmu je radio Jala Brat, a filmski odrađen spot, čime je započeta jedna velika priča koja se proteže kroz spotove, uradio je Arnej Misirlić. Spot je sačinjen u dva čina, a prvi čin je pod nazivom Voskhod što znači izlazak sunca, dok drugi čin Nexus u prevodu znači veza.

Dovoljno je samo reći Jala Brat i Buba Corelli. Čim čujete ta dva imena skupa znate da je hit u najavi. Najbolji i najpoznatiji balkanski dvojac, koji od svake pjesme naprave hit. Pa tako je i pjesma “Pilula” koja se našla na Jalinom novom albumu postala samo još jedan hit u nizu.

jala brat i buba corelli
Jala Brat i Buba Corelli

A ovaj dvojac je ponovo pokazao zašto su i dalje neprikosnoveni na Balkanu, ali i šire.

Posebnu pažnju plijeni posljednja pjesma na albumu sa svjetskim popularnim reperom Tory Lanezom pod nazivom “Adrenalina”. Nakon DaBabya, G Eazya, Tyge, Jala Brat će postati još jedan od izvođača sa kojim je ovaj američki reper imao saradnju.

Kompletnu recenziju pročitajte na Imperia TV

Koliko je ovaj post bio koristan?

Kliknite na zvjezdicu da biste ga ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Broj glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovu objavu.