Skip to main content

Nakon skoro dvije godine čekanja, svog trećeg studijskog albuma pod nazivom “99” i hitova kao što su “99”, “Zove Vienna”, “Gasira” i mnogih drugih, Jala Brat konačno je objaviosvi15 pjesama sa albuma “Futura” koji već sada pomjera granice muzike na Balkanu.

Koje Kafane Beograd Su Najpoznatije?

Mix različitih žanrova, zvukova, filmskih spotova i velike internacionalne saradnje je ono što čini ovaj album jedinstvenim i otvara novo poglavlje muzike na Balkanu piše Imperia TV

Sve pjesme su na dan objavljivanja od ponoći bile dostupne na svim streaming platformama, dok su spotovi na YouTube-u izlazili u toku dana. Interesantno je da za 24 sata svaka od pjesama je imala preko milion pregleda na YouTube-u što su fenomenalne brojke. Svaka pjesma sa sobom nosi poseban i drugačiji vajb (osjećaj) čime upotpunjava cjelinu albuma i dovodi ga do savršenstva.

Prva pjesma “Partijam” sa novog albuma objavljena je još u Oktobru 2020. na rođendan ovog velikog repera, sa kojom je zvanično i objavio da je u pripremi novi album. Već u toj pjesmi osjetila se velika promjena i još veći napredak Jale, čime je postavio velika očekivanja od novog albuma. Ova pjesma danas broji preko 20 miliona pregleda, a spot je radio Jalin dugogodišnji prijatelj i kolega Arnej Misirlić.

Jala Brat na albumu 15 pjesama

U Augustu 2021. godine publika je dočekala i narednu, ujedno i prvu po redu na tracklisti pjesmu sa albuma “Bijele flaše”, koja je nakon “Folira” i “Ne volim” nova saradnja sa mladom pjevačicom Elenom Kitić. Muziku i tekst za ovu pjesmu je radio Jala Brat, a filmski odrađen spot, čime je započeta jedna velika priča koja se proteže kroz spotove, uradio je Arnej Misirlić. Spot je sačinjen u dva čina, a prvi čin je pod nazivom Voskhod što znači izlazak sunca, dok drugi čin Nexus u prevodu znači veza.

Dovoljno je samo reći Jala Brat i Buba Corelli. Čim čujete ta dva imena skupa znate da je hit u najavi. Najbolji i najpoznatiji balkanski dvojac, koji od svake pjesme naprave hit. Pa tako je i pjesma “Pilula” koja se našla na Jalinom novom albumu postala samo još jedan hit u nizu.

jala brat i buba corelli
Jala Brat i Buba Corelli

A ovaj dvojac je ponovo pokazao zašto su i dalje neprikosnoveni na Balkanu, ali i šire.

Posebnu pažnju plijeni posljednja pjesma na albumu sa svjetskim popularnim reperom Tory Lanezom pod nazivom “Adrenalina”. Nakon DaBabya, G Eazya, Tyge, Jala Brat će postati još jedan od izvođača sa kojim je ovaj američki reper imao saradnju.

Kompletnu recenziju pročitajte na Imperia TV