Skip to main content

Jasna Gospić takmičit će se sa pjesmom “Bijeli grad” na festivalu zabavne i pop muzike “Beogradsko proleće”, koji će se poslije višegodišnje pauze ponovo održati 29. aprila u Kombank dvorani.

Najbolji telefoni do 200 evra

Jasna Gospić – Voljela bi da ponovo zaživi i Vaš šlager sezone

Gospić ovih dana u Sarajevu u studiju Amadeus snima pjesmu za koju je napisala tekst i muziku, dok je za aranžman zadužen njen dugogodišnji saradnik Marin Meštrović.

jasna gospić i marin meštrović
Jasna Gospić i Marin Meštrović

– Počašćena sam da su me pozvali da budem dio ovog divnog događaja. “Beogradsko proleće” se održava, baš kao nekada i sarajevski Vaš šlager sezone u proljeće, za mnoge najljepše godišnje doba. S obzirom da sam održala solistički koncert u Kombank dvorani, gdje će se održati festival, sigurna sam i znam da će atmosfera biti jako lijepa. Dom sindikata, današnja Kombank dvorana, zapravo podsjeća na sarajevski Dom mladih. To je kultno mjesto sa bogatom istorijom kad su u pitanju kulturni događaji grada Beograda – kaže Jasna Gospić.

Dodaje, tokom stvaranja “Bijelog grada” bila je inspirisana entuzijazmom organizatora, onim što taj festival simbolizuje i koliku ima vrijednost, tako da je napisala tekst i muziku posvećenu baš ovom festivalu.

jasna gospić
Jasna Gospić

– Važno je da festival okupi kvalitetne izvođače, da se pjevaju lijepe i kvalitetne pjesme i da festival nastavi da živi u najljepšem svjetlu, njegujući tradiciju kvaliteta i kulture. Jako bi me obradovalo da oživi i naš Šlager sezone, da se vrate hitovi koji najavljuju proljeće i traju decenijama. Pjevačke zvijezde izbjegavaju da učestvuju na festivalima radi plasmana, ali to zaista nije važno. O tome svjedoče mnogi evergrini koji su možda imali loš plasman, ali se i danas slušaju više nego pobjedničke pjesme, kojih se niko ne sjeća. Da je to tako svjedoči neprolazna pjesma “Dođi u pet do pet” koja je bila četvrta, a niko se ne sjeća pobjednika te godine – govori naša muzička diva.