Jasna Gospić snimila je obradu pjesme „Something stupid“ iz 1966. godine, koju su svojevremeno izvodili Frank Sinatra i njegova kćerka Nancy Sinatra, a kasnije Nicol Kidman i Robbie Williams. Naša muzička diva ju je otpjevala u duetu sa Borisom Režakom.

Destinacije Sa Najboljim Provodom U Srbiji

Jasna Gospić napisala tekst za ovaj cover

Jasna je napisala tekst za cover popularnog evergrina naslovljen sa „Volim te“, dok je za aranžman zaslužan Marin Meštrović. Gitare na pjesmi je odsvirao Boris Jović. „Volim te“ je ujedno peti cover koji je snimila, a sve će ih objediniti na jednom CD-u, na kojem će biti obrade pjesama koje su joj veoma drage i uz koje je gradila svoj muzički pravac.

– Jako volim ovu pjesmu. Kada bih je negdje slučajno čula, uvijek je u meni izazivala neka lijepa osjećanja. Divna muzika, baš ona kakvu bih željela da stvaram i pjevam. Za duetskog kolegu sam izabrala Borisa Režaka, jer je izuzetno dobar pjevač i oduševljena sam njegovim glasom i interpretacijom. Glasovi nam se lijepo slažu, oboje smo prezadovoljni našom verzijom ove pjesme. Spot smo snimali u Beogradu, a njegov autor je Želimir Križov, koji je radio i moj spot za duetsku pjesmu “Da si tu” sa Sergejom Ćetkovićem – kaže Jasna Gospić.

jasna gospić - na snimanju spota okupila prijatelje
Jasna Gospić – Na snimanju spota okupila prijatelje

 „Volim te“ je posvetila suprugu Dejanu sa kojim je u sretnom braku već 28 godina, a zanimljivo je da se on pojavljuje i u videu uz Jasnine drage kolege Željka Samardžića, Sergeja Ćetkovića, Dejana Tomaševića i, naravno, Borisa Režaka.

– Razmišljala sam o čemu bi ova pjesma trebala da govori i pomislila kako su te neke naše male svakodnevne stvari, životi koje živimo, ustvari naša sreća koju živimo, a nismo je svjesni. Mnogo nas traži sreću a nije svjestan da je već ima. Riječi za pjesmu su tekle same, sve ono što suprugu u našoj svakodnevnici ne govorim, rekla sam u ovoj pjesmi. Ovo nije priča samo o nama, nego i svim ljudima koji žive slične živote kao mi. Tako sam shvatila da nešto nedostaje, a to su naši prijatelji, ljudi sa kojima se dugo i lijepo družimo.

Pozvala sam ih da budu s nama u spotu, da budu ne glumci nego ono što oni zaista jesu, naši pravi prijatelji i bez njih naš život ne bi bio tako ispunjen i lijep. Zahvaljujem se mojim prijateljima i njihovim suprugama Željku i Maji Samardžić, Dejanu i Jelici Tomašević, Sergeju i Kristini  Ćetković, Borisu Režaku. Izuzetno me je dirnulo kada su i supruge pristale da dođu, iako ne vole da se slikaju ili snimaju, to je zaista fantastično. Jako sam sretna, to je predivan osjećaj kada neko napravi presedan samo zbog vas. Tako je spot apsolutno autentičan, ništa u njemu nije lažno.

Ovako izgledaju naša druženja i kada nema kamera. Ono što je možda najveci presedan je da se u spotu pojavljuje i moj suprug Dejan. Želja mi je bila da spot bude sasvim iskren kao slika našeg života. Mislim da smo uradili sliku u vremenu, svjedočanstvo naše ljubavi i prijateljstva – govori Gospić.

Koliko je ovaj post bio koristan?

Kliknite na zvjezdicu da biste ga ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Broj glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovu objavu.