Skip to main content

Ulaganje u Bitcoin može izgledati komplikovano, ali je mnogo lakše kada ga raščlanite na korake. Kupovina bitkoina je iz dana u dan sve lakša, a raste i legitimitet razmena i novčanika, pa nam ostaju samo još pitanja kako kupiti Bitcoin i gde je najsigurnije to odraditi?

Mi ćemo u ovom tekstu pokušati da vam približimo najbolju opciju za kupovinu Bitcoina i usmeriti vas ka mestu odakle možete dobijati sve informacije u vezi sa ovom kriptovalutom.

Bitcoin i osnovni resursi

Postoji nekoliko stvari koje su potrebne svakom ambicioznom investitoru u Bitcoin. Za početak, to su račun za razmenu kriptovaluta i lični identifikacioni dokumenti za registraciju, sigurnu vezu sa internetom je naravno potrebno imati ukoliko želite da se bavite kriptovalutama jer je cela poenta ovakvog načina funkcionisanja da ništa ne postoji fizički.

Takođe se preporučuje da imate svoj lični novčanik izvan računa za razmenu. Važeći načini plaćanja putem ovog puta uključuju bankovne račune, debitne kartice i kreditne kartice. Takođe je moguće dobiti Bitcoin na specijalizovanim bankomatima i putem P2P berzi.

Naravno, moramo reći i to da je poželjno da se pre ulaganja u kriptovalute treba naoružati što većom svotom novca. Ovo tržište je veoma zapaljivo i stvari se menjaju brzo, vreme je nešto što će vam takođe trebati u izobilju jer praćenje kretanja tržišta je nešto što je obavezno a mnoštvo informacija koje vam mogu značiti možete, za početak, naći na portalu Kripto portal. Vrlo je bitno da znate što su kriptovalute i budete spremni za velike dobitke, ali i moguće velike gubitke.

Sigurnost Bitcoin-a

Privatnost i sigurnost su važna pitanja za investitore u Bitcoin. Iako ne postoje fizički bitkoini, obično je loša ideja hvaliti se velikim posedima. Svako ko dobije privatni ključ na javnu adresu na Bitcoin bloku može odobriti transakcije. Iako bi privatni ključ trebalo držati u tajnosti, kriminalci mogu pokušati da ukradu privatne ključeve ako saznaju za velika imanja. Imajte na umu da svako može videti stanje na javnoj adresi koju koristite. Zbog toga je dobra ideja držati značajna ulaganja na javnim adresama koje nisu direktno povezane sa onima koje se koriste za transakcije.

kako kupiti bitcoin i investirati u budućnost?
Bitcoin je potpuno siguran i decentraliziran

Svako može da pregleda istoriju transakcija izvršenih na blok lancu, čak i vi. Ali dok se transakcije javno evidentiraju na blok-lancu, identifikovanje korisničkih podataka nije. Na Bitcoin blockchain-u, samo se javni ključ korisnika pojavljuje pored transakcije – čineći transakcije poverljivim, ali ne i anonimnim. U nekom smislu, Bitcoin transakcije su transparentnije i sljedivije od gotovine, ali Bitcoin se može koristiti anonimno.

Kao što je rečeno, sve zavisi od vas i načina na koji koristite ovu valutu, ali kad je u pitanju sama kupovina, sigurnost je jako bitan faktor. Na portalu “Kriptoportal” smo našli brojne informacije u vezi sa sigurnošću korišćenja kriptovaluta, savetima za kupovinu, ulaganjem u iste kao i kretanjima na tržištu. Uvek je biti dobro informisan pre velikih ulaganja a ovaj portal je sigurno najbolje mesto za to.

Kupovina Bitcoina

Za početak, treba reći da se i rudarenje Bitcoin-a smatra kupovinom. Samim tim što ste uložili novac u jaku mašinu kojom ćete rudariti, vi ste praktično i kupili ovu valutu i sada samo čekate količinu. Utrošak električne energije se ovde mora takođe uzeti u obzir, ali nakon perioda od 6-7 meseci, sa odgovarajućim uslovima, možete očekivati jedan ovaj virtuelni zlatnik.

Za one kojima je 6-7 meseci rudarenja previše čekanja na rezultate, naredni deo teksta će biti izuzetno koristan. Naime, bitno je pomenuti jednu stvar a to je da Bitcoin treba kupovati samo u ovlaščenim menjačnicama, a ako se pitate kako kupiti Bitcoin imate takođe fenomenalne vodiče za kupovinu i menjanje Bitcoina, kao i za ulaganja u kriptovalute i definitivno ih vredi pročitati.

Odlično je znati da ovaj portal nudi i bonuse pri kupovini Bitcoina pa tako u samom početku možete sebi dati prednost u odnosu na one koji bi to radili sami i na svoju ruku. Menjačnica koju oni preporučuju se zove Coinbase i jedna je od najpoznatijih u svetu, na njoj, naravno, pored Bitcoina, možete trgovati i ostalim valutama 100% bezbedno, jedino što trebate da uradite jeste da napravite nalog i da krenete u celu priču.