Skip to main content

Kibi Lubenović – Legendarna pjesma nakon 35 godina ima novu verziju

Više od 35 godina jedna od omiljenih  pjesama ljubiteljima narodne muzike je hit “Baš mi se ne da” legendarnog Milana Babića.

Zašto se mobitel zagrijava i kako spriječiti pregrijavanje ?

Odlični pjevač cijelu karijeru nije se prilagođavao trendovima, a birao je i snimao pjesme po svom senzibilitetu.

– A hteo sam s tobom, život da proživim, ne ide, ne ide. Sa tobom da sanjam, tebi da se divim ne ide, ne ide. Sunce moje malo nije nam se dalo da zajedno gradimo svoj dom. Baš mi se ne da, dušu da smirim, baš mi se ne da da mi sunce sine, baš mi se ne da, a ja samo hoću malo sreće i malo topline”– dio je neprolazne pjesme “Baš mi se ne da”.

kibi lubenović - pjevač i menadžer
Kibi Lubenović – Pjevač i menadžer

Novim generacijama ovu pjesmu odlučio je približiti bh. pjevač i menadžer Kibi Lubenović, koji posljednje dvije decenije živi i radi u Švicarskoj.

Ado Iftić: Možda Poslušam Savjet Alena Islamovića I Počnem Uzgajati Lješnjake (VIDEO)

– “Baš mi se ne da” uvijek mi je bila jedna od najdražih pjesama. Već nekoliko godina sam imao želju da je snimim i sada je to napokon realizirano i za nju sam otkupio sva izvođačka i ostala prava. “Baš mi se ne da” snimio sam u modernijem zvuku i sve je svirano uživo. Očekujem da će se pjesma svidjeti publici, jer je kompletna ekipa majstorski odradila ovaj posao. Pjesma je snimana u studiju Atelje HIT Beograd, a aranžman je djelo odličnog Gorana Ratkovića Raleta. Svirali su Zoran Marjanović Čeda, Rijad Habibović, Saša Grahovac, a prateće vokale pjevala je Danka Stojiljković. Za miks i mastering bio je zadužen Marko Vučković. Spot je radio Dalibor Mrdić – kaže Kibi Lubenović.

Spot za “Baš mi se ne da” Kibi Lubenović će premijerno predstaviti u ponedjeljak, 10. maja.