Skip to main content

Kibi Lubenović poznato je ime među muzičarima u BiH, Srbiji, Crnoj Gori, ali i Švicarskoj, gdje živi i radi već dvadesetak godina. Novu pjesmu “Talasi” snimio je sa Goranom Ratkovićem Raletom, koji je muziku napisao na tekst Miomira Zage Dragičevića, dok je aranžman radio zajedno sa Sašom Grahovcem.

Yard sale-Prodaja namjestaja i bijele tehnike

Kibi Lubenović – Tim koji dobija se ne mijenja

– Ovo je treća pjesma koju radim sa Raletom i mogu reći da sam prezadovoljan. Tim koji pobjeđuje se ne mijenja, tako da je za novi spot također zadužen stalni saradnik Dalibor Mrdić. Snimali smo u Istočnoj Bosni na našoj prelijepoj Drini, te u Sarajevu i još nekoliko gradova u BiH. Pored mene u videozapisu se pojavljuju modeli Dejana Macan i Duško Kovačević. Sve bi trebalo biti gotovo početkom februara, kada smo planirali i premijeru. Pjesmu “Talasi” trebao je snimiti Željko Samardžić, ali sam ja bio brži – kaže Kibi Lubenović.

kibi lubenović
Kibi Lubenović "ukrao" hit Željku Samardžiću

Ovaj muzičar i pjevač iz Kotor Varoši još kao dječak počeo se družiti sa harmonikom, a potom i klavijaturama, koje i danas svira. Već godinama jedan je od najpoznatijih i najpriznatijih estradnih menadžera u Švicarskoj.

– Pored organiziranja koncerata imam i privatni biznis, tako da ne zavisim od estrade. Tom privatnom biznisu sam se posebno posvetio posljednje dvije godine, jer zbog koronavirusa gotovo je nemoguće organizirati koncerte. Mogu se pohvaliti da sam uz veliki napor početkom novembra uspio organizirati veliki koncert na kojem su nastupili Halid Bešlić, Crvena jabuka i Željko Bebek. Naravno, poštovane su epidemiološke mjere i svaki posjetilac je morao imati potvrdu da je vakcinisan, da je prebolio koronu ili imati negativan test.

Za Valentinovo sam također planirao spektakl, ali sam ga otkazao prije nekoliko dana. Jednostavno, koncerti ponovo čekaju bolja vremena – kaže Kibi koji radi sa provjerenim velikim zvijezdama kao što su Goran Bregović, Halid Bešlić, Željko Joksimović, Mladen Vojičić Tifa, Alen Islamović i Željko Bebek i koji na bini pored sebe ili iza sebe imaju kompletan bend.