Skip to main content

Lana Škrgatić, akademska muzičarka, kantautorka i multi-instrumentalistkinja, objavila je spot za pjesmu “Od kada tebe volim”, koja se nalazi na njenom aktuelnom albumu „Avantura“.

Najbolji telefoni do 200 evra

Lana Škrgatić – Univerzalni umjetnik

“Od kada tebe volim” je obrada istoimene numere grupe „Bajaga i instruktori“. Lana ju je snimila u akustičnoj verziji uz gitaru i flautu, a komplimente za nju je dobila i od samog Bajage.

lana škrgatić i zabranjeno pušenje
Lana Škrgatić i Zabranjeno pušenje

Nakon što sam snimila nekoliko svojih kantautorskih pjesama, predstavila se na CMC festivalu, napravila i nekoliko radijskih i TV turneja, odlučila sam izbaciti i jednu posebnu pjesmu. Snimila sam intimnu akustičnu verziju, a u spotu za “Od kada tebe volim” je gostovao prekrasan plesni par, za čiju se koreografiju pobrinula Nina Vidošević – kaže Lana Škrgatić.

lana škrgatić objavila spot za pjesmu "od kad tebe volim" - akustična obrada istoimene numere „bajage i instruktora“
Lana Škrgatić objavila spot za pjesmu "Od kad tebe volim" - Akustična obrada istoimene numere „Bajage i instruktora“

Pojasnila je i zašto se odlučila baš za ovu pjesmu poznatog sastava.

– Kada sam bila u grupi “Zabranjeno Pušenje”, nekoliko puta smo svirali na festivalima uz Bajagu. Družili smo se u backstageu i jako su mi se svidjeli i kao muzičari i ljudi, a i prije sam voljela njihove pjesme. Pjesma “Od kada tebe volim” je zaista posebna, jer kada sam je prvi puta čula u live izvođenju, naježila sam se i, nekako kada je došlo vrijeme da odaberem obradu za moj album, brzo sam shvatila da je upravo to ta pjesma. Tekst sam samo izmijenila u ženski rod. Dragomir Herendić Dragianni je snimio divnu dionicu na gitari, a ja sam odsvirala flautu i otpjevala. Jako sam ponosna što me je Momčilo lično nazvao kada je čuo pjesmu i rekao da mu se jako sviđa – dodaje kantautorka i multi-instrumentalistkinja.

lana škrgatić objavila spot za pjesmu "od kad tebe volim" - akustična obrada istoimene numere „bajage i instruktora“
Lana Škrgatić objavila spot za pjesmu "Od kad tebe volim" - Akustična obrada istoimene numere „Bajage i instruktora“

Lana Škrgatić je aktivno i sa puno obaveza počela ovu godinu.

– Imali smo već nekoliko nastupa i snimanja, tako da je 2022. godina krenula jako lijepo. Dobila sam i poziv od HRT orkestra sa kojim sam nastupila uživo u emisiji “Zlatni Globus”.

Uradila sam i live akustičnu verziju pjesme „Gost“ sa mojim triom “Lana.S”. Pjesma „Gost“ je meni jedna od dražih na mom albumu prvijencu, a radi se o prekrasnoj saradnji sa rokerskom ekipom iz Kanade “Srčani udar”.

Dejan Đurković je autor teksta, a ja muzike. Kako su dečki na drugom kontinentu, nije moguće izvoditi pjesmu live na nastupima, pa je izvodimo na naš akustični način, gdje Ivan Puž pjeva muški vokal, a basistica/gitaristica Tea Mišković svira uz mene.

U ovoj godini planiram snimiti i spot za pjesmu “Sarajevo”, na kojoj gostuje Dražen Žerić Žera, svirati što više uživo i, naravno, nastaviti stvarati i snimati nove pjesme – kaže na kraju Lana.