Skip to main content

Pjevač Ljuba Aličić često je pjevao na romskim svadbama, a pored odličnog bakšiša po kojem su poznate, poznate su i po nepredviđenim situacijama koje često iskrsnu na ovakvim veseljima.

Najbolji telefoni do 200 evra

Ljuba Aličić – Ima tu i svega i svačega

– Moja prva svadba romska je bila u Italiji u Milanu. Bilo je to prije 35 godina. Bilo je tu svašta. Ja sam bio jedina zvijezda tu. Jednom se desilo, mi pjevamo svadbu kad usred svadbe sazna se da mlada nije nevina. Odjednom počnu da sjevaju noževi i viljuške. Svi osakaćeni i fajront. Ja gledam mladoženju, a on sjedi i razbija pivske flaše – ispričao je Ljuba Aličić.

To se desilo prvog dana, a svadba je trebalo da traje dva.

– Rekli su nam: “Odmah bježite u hotel, nema više svirke”. Poslije tri sata dolazi gazda i kaže: “Ljubo, ustajte, mlada je nevina idemo da se veselimo” – ispričao je Ljuba Aličić koji tvrdi da niko od pjevača ne odbija romske svadbe, upravo zbog enormnog bakšiša.

ljuba aličić
Ljuba Aličić iskreno o romskim svadbama - Vericu su pogodili pislom pikslom, Nada je gulila krompir ...

– Koliko je ko plaćen, to ne znam. Inače, najskuplja romska svadba je bila jedne godine u Francuskoj. Bila je tada Lepa Brena, Šaban Šaulić, Zorica Brunclik… Bili su svi sa estrade. Tad su, doduše, bili franci, ali kad bi se sad prevelo u eure, cijela svadba je bila oko tri miliona eura – kaže Ljuba Aličić koji potom ističe da su romske svadbe na visokom nivou.

– Ti ljudi znaju da se vesele, daju veliki bakšiš. Takvih svadbi nema u Srbiji jer narod više ima novca po Italiji, Francuskoj, Austriji. Ja rijetko pjevam svadbe po Srbiji. Rijetkost je da bude bogata u Srbiji – ispričao je Ljuba pa otkrio da je jednom prilikom umalo mogao da bude pogođen pikslom u glavu.

– Moglo je jednom da se desi da fasujem, ali sam izbjegao. Nisu mene gađali, nego nekog tamo, a ono samo proletjelo pored mene. Sjećam se da su jednom Vericu Šerifović pogodili pikslom u lice. Baš joj je bilo oteklo.

– Nadu Topčagić su tjerali da ljušti krompir i da pravi salatu. Rekli da mora. Jedva sam je spasao – pričao je Ljuba za “Kurir”.