Skip to main content

Mirza Selimović nastupiće na prestižnom festivalu zabavne i pop muzike “Beogradsko proleće”.

Destinacije Sa Najboljim Provodom U Srbiji

Mirza Selimović – “Plakaćeš”

Svoje kompozicije u Beogradu 29. aprilaće premijerno predstaviti 18 poznatih pjevača iz regiona. Mirza Selimović koji je poznat po baladama, izvest će pjesmu “Plakaćeš”, za koju muziku potpisuje Vasilis Gavrilidis, a tekst Jelena Trifunović.

– Drago mi je što ću biti dio jedne ovako velike festivalske priče. Kada se pomene “Beogradsko proleće” to me asocira na velikane kao što su Oliver Dragojević, Zdravko Čolić, Arsen Dedić…

To su ljudi od kojih smo mi učili i stasali, tako da je sad velika čast i privilegija da budemo na tom mjestu. Jedva čekam 29. april i da izađem na binu – kaže Mirza Selimović.

mirza selimović
Mirza Selimović – “Plakaćeš”

“Beogradsko proleće” održava se nakon duže pauze u “Kombank dvorani” u Beogradu, nekadašnjem Domu sindikata. U ovoj dvorani je sve i počelo 17. i 18. aprila sada već davne 1961. godine.

U pitanju je jedan od najprestižnijih festivala u bivšoj Jugoslaviji, a prvi je održan 1961. godine u Domu sindikata.

Na njemu je nastao veliki broj hitova kao što su: “Ne plači” Arsena Dedića, “Molitva za Magdalenu” Olivera Dragojevića i “April u Beogradu”, koji je Zdravko Čolić otpjevao na festivalu 1975. godine, a priliku da se dokaže ove godine imaće i Mirza Selimović.

mirza selimović sa još 17 regonalnih zvijezda
Mirza Selimović 29. aprila nastupa na Beogradskom proljeću

Mirza Selimović sa još 17 regonalnih zvijezda

– Beogradsko proleće dolazi u potpuno novom ruhu, sa tradicijom koju će zadržati i pokušati da odnjeguje za buduće generacije. Festival će donijeti novu svježinu nakon dvije teške godine koje su iza nas. – kazao je Igor Stanković, direktor Kombank dvorane suorganizator ovoga Festivala.

Preko 300 kompozicija pop i zabavnog aranžmana prijavljeno na konkurs, od kojih je izdvojeno 18 izvođača koji će učestvovati u takmičarskom delu festivala i izvesti do sada neobjavljene kompozicije.

Inače  29. aprila u Beogradu svoje kompozicije premijerno će predstaviti 18 poznatih regionalnih zvijezda. Toni Cetinski natupa sa pjesmom “Čuvam ljubav” na muziku Amila Loje, koji potpisuje i tekst sa Cetinskim.  Željko Vasić sa numerom “Kompanjero” autora Predraga Marića (muzika i tekst), duet Bojana Stamenov i Marko Tolja – “Kada kažeš ljubav”.

Pjevač Boris Režak će se predstaviti sa naslovom “Lastavica” autorke Bebe Balašević. Kristijan Rahimovski će premijerno pjevati “Vjetar u jedra” čije stihove i muziku potpisuje sa Dušanom Bačićem. Mirza Selimović – “Plakaćeš” (muzika – Vasilis Gavrilidis, tekst – Јelena Trifunović), dok je Maja Sar kompletan autor pjesme “Ljubav”.

Rok muzičar Dejan Najdanović Najda, poznat kao pjevač grupa “Smak” i “Generacija 5”, predstaviće autorsku kompoziciju “Posle tebe”. Pop pjevač Bojan Marović će publici prezentovati svoju numeru “Živim za nas” za koju je napisao tekst i muziku sa Dušanom Alagićem.

Nekada često angažovan na festivalima Filip Žmaher vraća se sa najnovijom pjesmom “Oprosti mi” na muziku i tekst Vladimira Markovića, a u selekciji takmičara su i izvođač Lukijan Ivanović kao autor muzike sa stihovima Adrijane Cvijetić.

Lado Leskovar sa kompozicijom “Beograd ti i ja” (muzika – Dragoljub Ilić Ilke, tekst – Svetislav Vuković), Јasna Gospić sa svojim djelom “Beli grad”, Igor Simić sa svojom pjesmom “Požuri” (koautor Matia Zanata).

Pop pjevačica Saška Јanković biće izvođač svoje numere “Tirkiz” za koju je napisala tekst (muzika – Filip Džonatan), pjesmu “Život” će pjevati Davor Јovanović kao kompletan autor, Bojana Mašković će nastupiti sa naslovom “Nismo svi isti” prema svom tekstu i muzici Aleksandra Filipovića.

Poznati glumac i pjesnik Boris Pingović će debitovati sa kompletnom svojom kompozicijom “Život”.

– Beogradsko proleće i danas se realizuje na isti način ka i svih prethodnih godina, tako da se nastupi izvode uživo, a publika će dodjeljivati prvu, drugu i treću nagradu, glasajući SMS-om – pojasnili su organizatori i dododali da su tu i nagrade žirija koje će biti dodeljene za najbolju kompoziciju, najbolju interpretaciju, aranžman i tekst.

Kompozicije će se takmičiti u sljedećim kategorijama: Najbolja kompozicija, Najbolji tekst pjesme, Najbolji aranžman i Najbolja interpretacija, uz Nagradu publike.

Mirza Selimović – Facebook

Mirza Selimović – Instagram

Mirza Selimović – YouTube

Mirza Selimović – Wikipedia