Skip to main content

Enes Begović objavio je spot za pjesmu „Proljeće u Mostaru“, za koju tekst i muziku potpisuje Dino Muharemović, a aranžman je djelo Samira Kadirića.

Enes Begović je spot za ovu pjesmu snimio u Mostaru pod rediteljskom palicom Jasmina Pivića.

Najbolji telefoni do 200 evra

Kadrovi su snimani na Starom mostu i u okolnim ulicama, a snimanje je često prekidano zbog prolaznika koji su htjeli da se za uspomenu uslikaju sa našim poznatim pjevačem narodne muzike.

mostar - enes begović
„Proljeće u Mostaru“ novi hit Enesa Begovića - Još jedna pjesma o gradu na Neretvi (VIDEO)

Ovo je moj treći spot snimljen u Mostaru i mogu slobodno da kažem da je ovo jedna od najljepših pjesama koja je napisana o ljubavima na Starom mostu, o ovom gradu, bar što se tiče mene, a i generalno mislim da je jedna od boljih pjesama napisanih o njemu.

Dino Muharemović ima žicu i jednostavno ima to nešto. Čekali smo da se stanje dovede u normalu da bi pjesma zasjala u punom sjaju. Mislim da je sada konačno vrijeme, imamo lijepo proljeće i dobre naznake za lijepo ljeto.

Smatram da će ova pjesma naći posebno mjesto u srcima svih onih koji budu posjećivali Mostar i zaljubljivali se i vjerili u Mostaru na Starom mostu, u staroj čaršiji ili bilo gdje u ovom gradu – kaže Enes Begović.

mostar - enes begović
„Proljeće u Mostaru“ novi hit Enesa Begovića - Još jedna pjesma o gradu na Neretvi (VIDEO)

Cijeli projekat je osmislio i realizirao Nedim Srnja, koji je ujedno i izvršni producent i dugogodišnji menadžer Enesa Begovića.

U bogatoj karijeri Dino Muharemović je napisao hitove za brojne pjevače iz BiH i regiona.

– Spot je konačno pred publikom. Cijeli projekat je poremetila pandemija, a ovako dobru pjesmu nema smisla objavljivati bez dobrog videozapisa. Drago mi je što ponovo sarađujem sa Enesom. Ovo je četvrta kompozicija koju sam radio za njega i nadam se da će nadmašiti hit „Ima mjesec“, koji je snimio 2004. godine.

Kompozicija „Proljeće u Mostaru“ na neki način je nastavak hita „Mostarska“, koji sam napisao za Adnana Jakupovića i vjerujem da će se svidjeti publici – kaže Dino Muharemović.

Proljeće u Mostaru

Ne bojim se dana ovih ni bora novih
ide kako ide
tek je podne a ja bogme sunčane zrake brojim
i to s onom koju volim

Ref.
Proljeće u Mostaru
ti u mom zagrljaju
moj džemper na tebi, noć cijelu proveli
ljubeć’ na mostu starom

Proljeće u Mostaru
ti u mom zagrljaju
moj džemper na tebi i noć cijelu proveli
ljubeć’ se na mostu starom, ljubeć’ se na mostu starom

Može jesen da dolazi i da prijeti kolko hoće
ja se ne bojim
dana i života bit će, sa mnom ostarit će
ona koju srce voli

Ref.