Skip to main content

Mugdim Avdić-HENDA obradovao sve poklonike lijepe pjesme

Nakon pjesme “Uspomena“, prvog singla s albuma “M.A.HENDA – POP SEVDAH ALBUM 2” koji je snimio uživo s Narodnim i Tamburaškim orkestrom MPJS Mugdim Avdić-HENDA predstavlja novi single “Bracina pjesma” za koji potpisuje muziku, tekst i aranžman a izlazi u izdanju HENDA music.

Kako uzeti kredit ako si nezaposlen?

„Kada je spiker na radiju u noći 06.10.1992.g. prije tačno 30 godina ozbiljnim glasom rekao: Pao je Bosanski Brod, i ušutio, u meni se srušio cijeli jedan svijet. Ni sam ne znam zašto me ta vijest toliko pogodila. To nije bio ni moj rodni grad. Te sam noći napisao ovu pjesmu i na stari kasetaš je snimio. Prije neki dan sam sređujući svoju arhivu na nekom od diskova naletio na nju.

I poslije toliko vremena meni je odmah palo na pamet da je u Bosanskom Brodu rođen moj prijatelj i da bi bilo lijepo da tu pjesmu poklonim njemu. Mislim da svaki čovjek u svom životu može na prste jedne ruke nabrojati prave i iskrene prijatelje. Jedan od takvih je i moj prijatelj Damir Braco Gradečak. Ovu pjesmu poklanjam njemu. Zato se ova pjesma zove BRACINA PJESMA.” – Mugdim Avdić-HENDA.

mugdim avdić-henda
Mugdim Avdić-HENDA predstavlja novi single „Bracina PJESMA" (V1DEO)

Mugdim Avdić Henda rođen je u Sarajevu 1953. godine. Nakon prvog albuma jednostavnog nazvanog Henda , slijede albumi Henda II 1982.g., Henda III-Gdje si dušo gdje si rano 1984.g., Henda IV 1988.g., Henda V-Sjećanja 1990.g., Henda VI-Moja prva ljubavi 1992.g.


Ratni multimedijalni projekat Zaboravljeni grad izdaje 1992/1993.godine, a činili su ga kaseta, video-kaseta i knjiga pjesama sa fotografijama Kemala Hadžića. Uslijedili su M.A.Henda-Radio kompilacija 1999.g., Umoran od snova 2000.g., Rođen na Bistriku 2005.g. i Gdje si dušo gdje si rano i ostale pjesme 2006.godine.