Skip to main content

Muhammed Karaosman (39), publici poznatiji s imenom Alpaka, već duže od 20 godina živi i radi u Švedskoj, gdje je pokrenuo vlastiti biznis, a, osim muzike, koja je njegova vječita ljubav, ovaj umjetnik je i barist.

Yard sale-Prodaja namjestaja i bijele tehnike

U muzici je od svoje jedanaeste godine, završio je muzičku školu i nastavio se baviti poslom koji ga je činio sretnim, sarađujući s vrsnim kompozitorima. No, baš kada je njegova karijera krenula uzlaznom putanjom, povukao se sa scene. Ističe da je uprkos popularnosti počeo osjećati prazninu, stoga prestaje pjevati, posvećuje se sebi i pronalazi duhovnu notu, koju je bio zapostavio.

muhammed karaosman  - nakon 13 godina pauze ponovo na sceni
Muhammed Karaosman – Nakon 13 godina pauze ponovo na sceni

Rođeni Zvorničanin poslije trinaestogodišnje muzičke pauze vraća se na veliku scenu u punom sjaju s novim numerama: „Svoj” i „Majka Bosna”, koje je radio Eldin Huseinbegović.

Muhammed Karaosman – Pjeva o Bosni

“Kada sam odlučio da se ponovo vratim na scenu, glavni razlog je bio da ponudim nešto onima koji ipak vode računa o muzici koju slušaju kao i o tome kakvu poruku im izvođač kazuje, tako da je kasida najbolje kazivanje upakovano u aranžman i ima to ‘nešto’ što nemaju obične pjesme.” kazao je Karaosman.