Skip to main content

Povratak legende: Nedeljko Bilkić promovisao album i pokazao da je i u devetoj deceniji u punoj snazi

Već punih šest decenija Nedeljko Bilkić važi za jednog od najcjenjenijih pjevača na prostoru Balkana, za nekog ko je u bogatoj karijeri ostavio pregršt hitova za sva vremena, ali i za nekoga ko se uvijek trudi da pomjera granice.

Salo na trbuhu – 10 najboljih savjeta za gubitak sala

Jednu od njih upravo je pomjerio sinoć kada je promovisao svoj album “Hvala bogu” i tako postao najstariji diskografski aktivni pjevač na svijetu.

legenda - nedeljko bilkić u 9.deceniji promovisao album
Legenda - Nedeljko Bilkić u 9.deceniji promovisao album

No, to što je u devetoj deceniji života nikako nije znak da je izgubio bilo šta od magije u glasu. Naprotiv, legendarni pjevač je u novim pjesmama, koje će zasigurno naći mjesto uz njegove stare hitove koji su ušli u historiju muzike, pokazao da je muzički i vokalno i dalje u punoj snazi, i da mladi i dalje imaju na koga da se ugledaju.

nedeljko bilkić
Legenda - Nedeljko Bilkić u 9.deceniji promovisao album

 Čitav događaj okupio je sam krem svih generacija domaće estradne scene pa su među onima koji su došli da premijerno čuju album bili i Leo Martin, Jasna Kočijašević, Slavko Banjac, Radiša Urošević, Miša Mijatović, Aleksandar Tirnanić, Neda Nikolić, Čeda Marković, Dejan Nedić Tejovac, Slavko Stefanović Slavkoni, Rule, Acko Nezirović, i mnogi drugi … a najveću pažnju medija privukla je upravo supruga domaćina Dušica Bilkić. Legendarna pjevačica, naime, već više od decenije važi za nekoga ko se povukao iz javnosti, te je ovo bila jedinstvena prilika da je predstavnici medija vide, a opšti zaključak je da i njoj kao i Nedeljku godine predstavljaju samo broj.

– Naravno da sam tu uz svog supruga kao što sam oduvijek i bila. Čula sam album i sretna sam što i dalje postoje autori koji forsiraju kvalitet a ne samo trendove – rekla je vidno sretna Dušica.

nedeljko bilkić
Legenda - Nedeljko Bilkić u 9.deceniji promovisao album

U zvaničnom dijelu programa koji je vodila Dragana Katić, Nedeljko Bilkić se zahvalio svima koji su došli da ga podrže.

– Drago mi je što ovde vidim mnogo ljudi koje i poslovno i privatno cijenim. Hvala i medijima na ovolikoj pažnji, mi smo pjesmama dali svu ljubav i posvetili smo se svakoj kao da je singl. Naša želja je i da publika to prepozna i da zavoli ove, kao što je zavoljela pjesme “Krčma u planini”, “Tebi, majko, misli lete”, “Most do moga zavičaja” i mnoge druge- rekao je Nedeljko Bilkić da bi potom i uživo zapjevao nove pjesme ali i stare hitove u pratnji istaknutog umjetnika Aleksandra Sofronijevića, koji stoji kao producent iza pjesama a čija kuća “AS studioton” je objavila album.

nedeljko bilkić
Legenda - Nedeljko Bilkić u 9.deceniji promovisao album

– Naša čast je da nam povjerenje daju legende poput gospodina Bilkića. Mi smo još mala kuća, ali imamo velike želje i ambiciju da vratimo kvalitet na muzičku scenu i to upravo pokazujemo kroz ovaj ali i sve druge projekte koje smo radili ili pripremamo- rekao je Sofronijević koji je sa Nedeljko Bilkić uz podršku orkestra razgalio sve pristune.

Foto: Goran Jovanović