Skip to main content

Neno Murić i Jovana Gajović snimili su cover verziju pjesme “Ponoć” iz filma “Toma”.

Neno Murić je na ovaj način odao počast legendarnom Tomi Zdravkoviću.

Destinacije Sa Najboljim Provodom U Srbiji

U projektu je učestvovao vokalno instrumentalni sastav Club, a na ideju Filipa Miovčića, klavijaturiste koji je uradio mix i mastering. Obrada je i ekranizovana u restoranu Bob na Trebeviću, a spot je uradio Alen Alić. Kao veliki poštovalac muzike Tome Zdravkovića, Neno Murić je rado prihvatio da otpjeva muški vokal.

– Pogledao sam film „Toma“. Jako je emotivan, a muzički dio je možda najsnažniji, jer Tomine pjesme su bile iskrene. Kada mi je Filip rekao da ćemo sve snimati u restoranu Bob na Trebeviću, bio sam oduševljen, jer znam da je legendarni pjevač većinu svojih spotova snimio upravo na tom mjestu i imao posebnu vezu sa Sarajevom. Kako je i sam film poklon vrsnim umjetnicima, tako je i ovo moj poklon muzičaru koji nas je na neki način zadužio svojom umjetnošću i inspirisao na ovakvu muziku – kaže Neno Murić.

neno murić i jovana gajović uz pratnju vokalno instrumentalnog sastava club
Neno Murić i Jovana Gajović uz pratnju vokalno instrumentalnog sastava Club

Podsjetimo, naslovnu numeru “Ponoć” iz filma o životu legendarnog pjevača narodne muzike Tome Zdravkovića, koji je režirao Dragan Bjelogrlić, komponovao je Željko Joksimović zajedno sa Predragom Živkovićem Tozovcem. Riječ je o duetu Tome Zdravkovića i Silvane Armenulić koji nikada nisu snimili.

Nenu Murića, koji spada među najtraženije pjevače u našoj zemlji, do kraja godine očekuje nekoliko nastupa. Prvi je zakazan za 16. oktobar u sarajevskom klubu Aquarius Vils, nakon čega će uslijediti gostovanje u Podgorici 22. oktobra. Neno će za Novu godinu nastupiti na Blidinju na Zima festu na kojem pjevaju najpoznatija muzička imena iz regiona.