Skip to main content

Premijera spota “Niko kao majka” u subotu, točno u podne na službenom YT kanalu Hanke Paldum

„Niko kao majka” naziv je novog singla Hanke Paldum koji će se ovih dana moći čuti u programu bosanskohercegovačkih, ali i regionalnih radio stanica, a pjesma je dobila i svoje posebno video izdanje u kojem Kraljica sevdaha po prvi put predstavlja svoju kćerku Minelu i unuku Širin!

Dirljivi stihovi pjesme “Niko kao majka” koja pjeva o majčinskoj  ljubavi potaknuli su Hanku da u video spot uključi svoje najbliže.

niko kao majka
Niko kao majka - U novom spotu Hanke Paldim i kćerka i unuka

„Ova pjesma u meni budi najljepše emocije, koje samo majka može osjetiti. Upravo su mi oni  bili inspiracija da se u spotu pojave moja kćerka Minela i njena kćerka, moja unuka Širin. Bez obzira na to što je kroz moj život i karijeru bila stalno uz mene, nije bilo lahko ubijediti Minelu da pristane na tu moju ideju jer ona ne voli kamere i javno eksponiranje, a pogotovo kad sam joj predložila da i svoju malu curicu Širin snimimo. Željela sam da mi se u jednom kadru pojavi i njen sin, moj unuk Ishak.

Dok se u pjesmi majka obraća svojoj kćerki, nekako mi je bilo logično da to uistinu bude jedna priča u kojoj će se prepoznati  svaka majka koja ima kćerku, a i moja Minela je majka i ima svoju kćerku“, iskreno je ispričala  Hanka Paldum i otkrila da će ekskluzivna premijera spota „Niko kao majka“ biti na njezinom službenom You Tube kanalu u subotu, 9. jula točno u podne!

niko kao majka
Niko kao majka - U novom spotu Hanke Paldim i kćerka i unuka

Video spot je sniman na predivnim lokacijama netaknute prirode – izletištu Javorov Do na Bjelašnici i u bajkovitom Zaštićenom pejsažu Konjuh kod Banovića. Video spot je vizuelno osmislio i izrežirao Elvedin Sarić, akademski umjetnik iz Banovića i  inače veliki prijatelj i dugogodišnji saradnik Hanke Paldum. Hanka nam je u razgovoru otkrila i kako je nastala njoj toliko draga i važna pjesma „Niko kao majka“ koju je prije nekoliko godina prvo otpjevala sa ženskom vokalnom skupinom The Dekle iz Hrvatske.

niko kao majka
Niko kao majka - U novom spotu Hanke Paldim i kćerka i unuka

„Prije nešto više od dvije godine, pozvao me je Ivica Plivelić, moj prijatelj iz Zagreba, veoma uspješan autor mnogih pjesama i pitao me da li bih pristala da snimim jednu pjesmu sa mladim djevojkama iz grupe The Dekle, kako bismo im na taj način pomogli da se uz moje ime lakše plasiraju na muzičkoj sceni. Kada sam čula kako pjevaju, odmah sam pristala.  To sam učinila sa zadovoljstvom, bez ikakve financijske nadoknade.

Kada smo je snimili, osjetila sam takvu emociju da sam poželjela da je i sama snimim“, istaknula je Hanka pa nastavila: „Osjetila sam da je upravo sada vrijeme da je snimim, da ovu pjesmu koja nikoga ne ostavlja ravnodušnim, ostavim svim majkama kao poklon, kako bi svaka majka gledajući u svoje dijete osjetila zahvalnost Stvoritelju na daru koji daruje iz Svoje ljubavi i milosti! Pjesmu sam snimila u studiju kod Marina Meštrovića, uz istaknute muzičare i Samira Hodžića, koji je radio i na aranžmanu