Skip to main content

Nikolina Kovač Kapor je bosansko-hercegovačka i srpska pop-folk pjevačica. Rođena je 15. decembra 1990. godine u Sarajevu. Živi i radi u Beogradu.

Destinacije Sa Najboljim Provodom U Srbiji

Od malih nogu je pokazivala talenat za muziku na kome je vrijedno radila. Završila je osnovnu školu „Aleksa Šantić” u Istočnoj Ilidži, a uporedo je pohađala i nižu muzičku školu, odsjek solo pjevanje. Išla je na časove klavira i bavila se sportom.

Nikolina Kovač – Pobjednica na mnogim festivalima

Osvojila je prvo mjesto na sljedećim festivalima: „Djeca pjevaju hitove”, „Iskra znanja”, „Festival u Maglaju” i „Prvi aplauz”. Upisala je gimnaziju i nastavila je da pohađa privatne časove pjevanja kod mentora prof. Radmile Bakočević. Školovanje je nastavila na Filozofskom fakultetu u Istočnom Sarajevu, odsjek žurnalistika, gdje je i diplomirala 2019-te godine.

nikolina kovač - od malih nogu bavi se muzikom
Nikolina Kovač – Od malih nogu bavi se muzikom

2010. godine je prvi put učestvovala u takmičenju Zvezde Granda. Ispala je u top 11 ženskih kandidata. 2011. godine joj se putem baraža ponovo pružila šansa da se takmiči i osvojila je deveto mjesto. Ubrzo je snimila svoju prvu pjesmu„Ljubav je lavirint”. 2014. godine je objavila singl „Nisam dobro”.2015. godine je otpjevala numere „Holivud” i „Sumnjivo lice” za koje je uradila spotove. 2016. godine je izbacila singlove: „Samo jednom gubiš” i „1001”.

Svoje povjerenje ukazala je i pretalentovanom Banetu Opačiću koji je za Nikolinu uradio pjesmu ,,Neprestano”. 2018-te godine Nikolina pobjeđuje na Ilidžanskom festivalu sa pjesmom ,,Kako da te zaboravim” koju potpisuje jedan od najkvalitetnijih autora Džeronimo.

nikolina kovač - živim za ljubav
Nikolina Kovač – Živim za ljubav

2019-te godine Nikolina postaje majka po drugi put. Odmah nakon porođaja Nikolina izdaje duetsku pjesmu ,,Ljubav kad prestane” sa njenim suprugom Sašom Kaporom i to postaje uvertira za njen kantautorski rad. ,,Živim za ljubav” je pjesma kojom Nikolina najavljuje svoj album prvijenac pod istoimenim nazivom, gdje će većinski autor biti upravo Nikolina.