Nikolina Kovač Kapor je bosansko-hercegovačka i srpska pop-folk pjevačica. Rođena je 15. decembra 1990. godine u Sarajevu. Živi i radi u Beogradu.

Destinacije Sa Najboljim Provodom U Srbiji

Od malih nogu je pokazivala talenat za muziku na kome je vrijedno radila. Završila je osnovnu školu „Aleksa Šantić” u Istočnoj Ilidži, a uporedo je pohađala i nižu muzičku školu, odsjek solo pjevanje. Išla je na časove klavira i bavila se sportom.

Nikolina Kovač – Pobjednica na mnogim festivalima

Osvojila je prvo mjesto na sljedećim festivalima: „Djeca pjevaju hitove”, „Iskra znanja”, „Festival u Maglaju” i „Prvi aplauz”. Upisala je gimnaziju i nastavila je da pohađa privatne časove pjevanja kod mentora prof. Radmile Bakočević. Školovanje je nastavila na Filozofskom fakultetu u Istočnom Sarajevu, odsjek žurnalistika, gdje je i diplomirala 2019-te godine.

nikolina kovač - od malih nogu bavi se muzikom
Nikolina Kovač – Od malih nogu bavi se muzikom

2010. godine je prvi put učestvovala u takmičenju Zvezde Granda. Ispala je u top 11 ženskih kandidata. 2011. godine joj se putem baraža ponovo pružila šansa da se takmiči i osvojila je deveto mjesto. Ubrzo je snimila svoju prvu pjesmu„Ljubav je lavirint”. 2014. godine je objavila singl „Nisam dobro”.2015. godine je otpjevala numere „Holivud” i „Sumnjivo lice” za koje je uradila spotove. 2016. godine je izbacila singlove: „Samo jednom gubiš” i „1001”.

Svoje povjerenje ukazala je i pretalentovanom Banetu Opačiću koji je za Nikolinu uradio pjesmu ,,Neprestano”. 2018-te godine Nikolina pobjeđuje na Ilidžanskom festivalu sa pjesmom ,,Kako da te zaboravim” koju potpisuje jedan od najkvalitetnijih autora Džeronimo.

nikolina kovač - živim za ljubav
Nikolina Kovač – Živim za ljubav

2019-te godine Nikolina postaje majka po drugi put. Odmah nakon porođaja Nikolina izdaje duetsku pjesmu ,,Ljubav kad prestane” sa njenim suprugom Sašom Kaporom i to postaje uvertira za njen kantautorski rad. ,,Živim za ljubav” je pjesma kojom Nikolina najavljuje svoj album prvijenac pod istoimenim nazivom, gdje će većinski autor biti upravo Nikolina.

Koliko je ovaj post bio koristan?

Kliknite na zvjezdicu da biste ga ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Broj glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovu objavu.